avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt sau nu?! Ma sfatuiti sa depun plangere la politie?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt sau nu?! Ma sfatuiti sa depun plangere la politie?

Buna seara,

Povestea incepe acum cateva luni, cand am depozitat pe palierul ce coboara spre subsolul blocului o masina de spalat automata, functionabila. Accesul la subsol se poate face doar de catre locatarii scarii, 15 familii la numar, deoarece exista o usa din grilaj de fier, incuiata cu cheie. Masina de spalat a fost depozitata chiar in spatele grilajului, deci accesul altor persoane inafara vecinilor mei nu era posibil. In fiecare zi, inclusiv ieri am vazut masina de spalat pe palier. Astazi am descoperit cu uimire si indignare ca masina de spalat a disparut. Am intrebat vecinii si nimeni nu stie nimic, mai putin omul de serviciu (care locuieste si el in bloc) si care sustine ca nora lui i-ar fi spus ieri ca cineva a plecat din bloc cu niste electrocasnice.
Cum putea sa plece cineva cu masina mea de spalat daca nu i se permitea accesul la subsol?
Vreau sa imi recuperez bunul disparut. Ce pot face? Sa apelez la organele legii?Oamenii de buna credinta din bloc ma vor considera nebuna daca depun plangere la politie pentru asta.
Ma sfatuiti sa depun sau nu o sesizare la politie?

Va multumesc si va doresc o seara buna.

Cu stima,
Corina Carstoiu
Cel mai recent răspuns: corinus37 , utilizator 09:52, 25 August 2011
si dvs pe cine suspectati? asa ar trebui banuiti toti locuitorii de pe scara inclusiv omul de serviciu.
Depuneti plangere la politie.Aratati-le tot ceea ce ne-ati relatat noua.Poate cineva a vazut ceva,a auzit ceva ,despre un alt vecin...
Stiti cum spune proverbul: "hotul cu un pacat, pagubasul cu o suta". Banuiesc vreo 5 persoane, insa nu pot dovedi nimic. Toate cele 14 familii vecine au cheie de acces la subsol. Si da, il suspectez si pe omul de serviciu, care in urma cu doua saptamani l-a abordat pe tatal meu intrebandu-l ce avem de gand sa facem cu masina de spalat.
Poate cineva s-a laudat,la o bere....Depuneti plangere,asa cum v-am sfatuit.
Da este furt.Furtul simplu consta, potrivit alin. 1 al art. 208 c.p.,in luarea unui bun mobil din posesia sau detentia altuia, fara consimtamantul acestuia, in scopul de a si-l insusi pe nedrept.Furtul are ca obiect juridic special relatiile sociale referitoare la posesia si detentia asupra bunurilor mobile.
Depuneti plangere la politie. Normal ca se va efectua o cercetare la fata locului si cu sprijinul dvs si al vecinilor care au vazut ceva se vor identifica autorii.
Succes!

Alte discuții în legătură

Cum poate fi dobandit accesul? clara24 clara24 Buna ziua. Dupa cum stiti la parterul fiecarei scari de bloc exista niste spatii comune (spalator, uscator etc). Tot dupa cum stiti pe fiecare scara sunt tot ... (vezi toată discuția)
Cabluri de frana taiate de vecini gabrielvas gabrielvas Am plecat astazi cu bicicleta spre munca, cand sa franez la rosu am apasat in gol si am observat ca am ambele cabluri de frana sectionate. Sunt convins ca este ... (vezi toată discuția)
Acord vecini inchiriere spatiu comun c0st3l c0st3l Buna ziua, Doresc obtinerea acordului vecinilor in vederea inchirierii spalatorului de pe scara. Ambii proprietari ai apartamentului invecinat cu acest ... (vezi toată discuția)