avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum poate fi dobandit accesul?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum poate fi dobandit accesul?

Buna ziua.
Dupa cum stiti la parterul fiecarei scari de bloc exista niste spatii comune (spalator, uscator etc). Tot dupa cum stiti pe fiecare scara sunt tot felul de vecini "gospodari" care au avut grija sa puna stapanire pe aceste spatii comune si le folosesc in acest moment ca spatii de depozitare.
In conditiile in care unui vecin i se solicita cheia de acces intr-un asemenea spatiu comun (folosit pentru depozitare) si el refuza sa permita accesul, care este solutia? Conducerea asociatiei nu doreste sa se implice fiind in relatii mai mult decat amiabile cu respectivul vecin.

A. Se sparge yala si se intra in acel spatiu comun, pe principiul ca acel spatiu este comun si nu are dreptul niciun locatar sa il inchida si sa impiedice accesul si altor vecini?! Daca nu ai dreptul sa pui stapanire pe un spatiu comun nu are cum sa se considere violarea dreptului de proprietate, nu?

B. Se actioneaza in instanta sau se depune plangere la politie?! Daca se pune problema de actionare in instanta se poate face fara un avocat angajat? Daca e vorba de politie ce temei legal se invoca/cum se procedeaza astfel incat reclamantul sa nu se trezeasca luat in ras?!

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:07, 1 Iulie 2013
VArianta a nu as recomandao :) sa nu fiti incadrat la "Distrugere" B e varianta cel mai ok!
Sa inteleg ca pentru a avea acces intr-un spatiu comun al scarii e necesar un proces de vreo 5-6 ani? Adica primul care a pus lacat pe respectiva usa si-a asigurat o exclusivitate de 5-6 ani? :)
Nu poate exista si o alta posibila cale? Plangere la procuratura pentru obstructionarea unui drept comun? Faptul ca impiedici alti locatari sa aiba acces la un bun comun nu este o infractiune?! In fond nu e vorba de a decide o instanta daca bunul e sau nu comun. E direct vorba de aceasta obstructionare. Nu ma pricep. Dar cred ca trebuie sa existe si o alta cale decat 5-6 ani de proces.

Si legat de distrugere sa inteleg ca daca eu pe propria scara agat cate un lacat la fiecare firida electrica si impiedic astfel alti locatari sa isi schimbe siguranta de pe palier si vreau sa ii tin in intuneric sau pun lacat pe intrarea in subsol si in cazul unei probleme de instalatii nu permit nimanui accesul acolo intrucat e subsolul meu etc nu are nimeni voie sa sparga lacatul pe principiul ca ar fi distrugere si trebuie sa ma dea in judecata?! Pai asa as putea foarte bine sa declar ca intrarea de acces in bloc, care este tot comuna, este a mea si pun lacat pe ea. Si sa procedez la fel si cu punctul de acces pe terasa blocului. Care este diferenta intre firidele de la electrica de pe fiecare palier, chepengul de acces in subsolul blocului si spalatorul comun?

Nu ma "iau in bete" cu dumneavoastra, dar poate exista si o alta cale decat un proces stupid.

Sper.

Multumesc.
Prima data trebuie anuntat presedintele, el trebuie sa ia masurile necesare .... plangerea la politie este posibila dar nu veti rezolva nimic deoarece nu este treaba lor.
Discutati cu presedintele, cu ceilalti membri ai comitetului, participati la adunarea generala si propuneti ca acel spatiu (ca si alte spatii comune) sa fie inchiriate vecinilor care au nevoie de ele...
Oferiti chiar dumneavoastra o suma lunara asociatiei si solicitati sa vi se inchirieze spatiul respectiv. Aceasta a fost propunerea unui vecin acum vreo 10 ani in asociatia noastra, propunere votat in adunarea generala si de atunci s-au inchiriat toate spatiile comune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt sau nu?! ma sfatuiti sa depun plangere la politie? corinacarstoiu corinacarstoiu Buna seara, Povestea incepe acum cateva luni, cand am depozitat pe palierul ce coboara spre subsolul blocului o masina de spalat automata, functionabila. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! va rog sa ma ajutati cu o parere! locuiesc intr-un ... TJohn TJohn Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu o parere! Locuiesc intr-un bloc vechi si la subsol sunt improvizate boxe, fara o hotarare a asocietiei sau alte ... (vezi toată discuția)
Spatiile comune de la bloc un_locatar un_locatar Salutare tuturor, Am si eu o problema ( mai \\"complexa\\" ) cu spatiile comune de la bloc si anume cu spatiul comun ce face trecerea de la ultimul nivel ... (vezi toată discuția)