avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1131 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... CREDIDAM
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

CREDIDAM

O televiziune poate fi obligata de catre Credidam sa incheie o licenta neexclusiva de radiodifuzare a fonogramelor precum si sa plateasca remuneratiile artistilor ale caror fonograme au fost difuzate? Care sunt competentele acestei asociatii?
Cel mai recent răspuns: edipav , utilizator 12:34, 19 August 2011
Cel mai bine ar fi sa va adresati direct asociatiei . Datele de contact le gasiti pe www.credidam.ro
Buna ziua,

deoarece comunicarea publica a operelor muzicale face obiectul gestiunii colective obligatorii conf art 123^1(1)e din L 8/1996, o televiziune trebuie sa incheie printre altele cu CREDIDAM 2 tipuri de licente neexclusive:
- pentru pentru utilizarea direct sau indirect a fonogramelor publicate n scop comercial ori a reproducerilor acestora ;
-pentru utilizarea prestaiilor artistice din domeniul audiovizual.

In urmatorul link, la pct 3 SOCIETATI DE TELEVIZIUNE aveti drafturile de formulare:
[ link extern ]


Obiectul activitatii CREDIDAM este colectarea si repartizarea banilor cuveniti artistilor interpreti romani si straini, proveniti din difuzarea inregistrarilor comerciale pe teritoriul Romaniei de catre posturile de radio, TV, cablu, cinematografice, in restaurante, hoteluri, discoteci, etc.

Atentie- pe langa CREDIDAM se mai incheie licente si cu alte organisme de gestiune colectiva! (ex UPFR, COPYRO, DACIN-SARA, VISARTA, UCMR-ADA)

Cu stima
edipav

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Muzica în cafenea andreeakristina andreeakristina buna ziua, in cazul in care deschid o cafenea in care vreau sa pun muzica sau sa ruleze programe tv, ce autorizatie am nevoie sau unde se platesc drepturile ... (vezi toată discuția)
Colectare taxe muzica avisdevara avisdevara cate organisme sunt abilitate sa colecteze taxe privind difuzarea muzicii in restaurante si care sunt acestea? (vezi toată discuția)
Legalitate solicitare licenta pentru muzica ambientala ovi47 ovi47 Buna ziua, Intr-un salon de infrumusetare este un televizor(cu contract televiziune prin cablu).Zilele trecute,in timp ce se asculta muzica pe un post de ... (vezi toată discuția)