avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Declaratii retroactiv
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Declaratii retroactiv

O societate care nu a desfasurat activitate de la infiintare (iulie 2008) pana acum, cu activitatea suspendata din aprilie 2009 (nu a cerut regim derogatoriu si nici nu a depus declaratii) vrea sa-si inceapa activitatea acum si la finante i-au cerut sa depuna din urma toate declaratiile :
decl 100 din sept 2009 - la zi
decl 101 din 2008 - la zi
decl 300 din sept 2008 - la zi

Am cateva intrebari:

- Chiar daca n-a desfasurat activitate deloc, era obligata la plata impozitului minim? Trebuie declarat acum retroactiv?
- Pe ce programe trebuie lucrate aceste declaratii, pe cele care erau in vigoare in anii respectivi?
Am incercat pe un pdf din 2011 si nu-mi dadea voie sa pun la perioada decat 2011.
daca a fost suspendata la registrul comertului din aprilie 2009 atunci nu trebuie platit impozitul minim
reinceperea activitatii se declara la registru
la administratia financiara trebuiesc depuse declaratiile si platite amenzi
programele le gasiti pe site-ul anaf si sint diferite de la an la an, pt. fiecare an descarcati un alt program
daca lasi treaba neterminata.... ai de tras... -daca ai de la Reg Com.Incheierea Nr..... din data de....si certificatul constatator si Certificatul de inregistrare mentiuni ..de suspendare activitate ...cred ca le-ai depus la Finante ? si trebuia sa faci o cerere sa intri in regim derogatoriu si ei trebuiau sa aprobe si nu mai depuneai declaratiile. Daca nici ei nu te-au ajutat sa-ti spuna ce sa faci,,, trebuie sa depui declartatiile cu zero... pentru ca nu ai avut activitate,,Poate reusesti sa faceti cu ei cererea aia de regim derogatoriu sa nu mai depui toate alea cu zero,,-nu stiu ?.. de ei depinde... -poti sa invoci ca nu ti-au spus sa faci cererea... , In privinta impozitului minim, nu se datoreaza ,, (atunci nu mai are logica suspendarea activitatii... - adica am suspendat activitatea sa nu platesc impozitul minim si acum intreb daca trebuia platit sau nu ?..? )Finantele au zis ca trebuie declarat si platit ?.. Nu are cum sa zica asa ceva..daca ai depus ce trebuie la ei de la Reg.Com...
Zici ca de la infiintare -2008 si pana in prezent nu a avut activitate. Ai depus aceea declaratie
in loc de bilant la sfarsitul fiecarui an ? ...
regimul derogatoriu nu poate fi cerut retroactiv, oricum nu este mare lucru de scos toate acele declaratii pe zero odata descarcate programele
declaratia de lipsa activitate se depune pina in 2010 inclusiv de doua ori pe an, la 30.06 si la 31.12
Multumesc, nu m-am ocupat eu pana acum de aceasta firma, abia acum am preluat-o, in aceasta stare. Depun declaratiile acum, platesc amenda si asta este.
Depuneti declaratiile,daca sunt cu 0,deci fara valori si sunteti la prima abatere,s-ar putea sa scapati doar cu avertisment.Intrebare pe langa subiect :n-ar fi fost mai simplu sa va infiintati o alta societate,fara tinichele de coada?

Alte discuții în legătură

Impozit forfetar pt. firma in proces de lichidare kyra78 kyra78 Buna ziua! Am si eu o nelamurire in legatura cu impozitul forfetar. Situatia este urmatoarea. Firma a fost infiintata in anul 2003, iar din data de 01.05.2006 ... (vezi toată discuția)
Impozit forfetar, suspendare si regimul cheltuielilor in aceasta perioada C_CRISTINA C_CRISTINA O firma a carei activitate este suspendata tocmai ptr a nu plati mpozitul forfetar are in proprietate un teren ptr care plateste impozit anual. Practic se ... (vezi toată discuția)
Firma inactiva! este obligatoiru depunera bilantului pe anul 2009/2010 Zsolt1981B Zsolt1981B Buna! Am o firma inactiva de la infiintare (2006). Am avut o cunostinta contabila, care se ocupa pana 2011 de depunera formularilor 100 si 300 (platitor ... (vezi toată discuția)