avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1142 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbarea numelui de familie!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbarea numelui de familie!

Buna ziua!
As dori sa aflu daca un tanar de 21 ani isi poate schimba numele de familie si care ar fi conditiile .
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: crezzulina , utilizator 06:35, 17 August 2011
da poate sa-si schimbe numele, depinde ce motove are pentru a se emite aceasta decizie
Pentru motive temeinice, isi poate schimba numele pe cale administrativa. Despre procedura si acte necesare, gasiti in link.
www.avocatnet.ro/content/art...
Numele de familie se poate schimba pe cale administrativa printr-o cerere la judecatoria de care apartine ( bine motivata in fapt si drept) sau , desi este putin cam tanar, prin casatorie , preluand numele sotiei .
Va multumesc pentru raspuns!
Motivele "temeinice" invocate sunt de ordin pur personal (doreste sa rupa legatura cu tatal sau, si sa il umileasca); exemplu la intamplare : din Popescu Radu Ion, in Radu Ion, renuntand astfel la numele de familie al tatalui (Popescu); este un motiv suficient de temeinic?
Va multumesc pentru raspunsul dat!
Nu vrea sa se casatoreasca, este mult prea tanar! Doreste doar "ruperea gradului de filiatie "cu tatal sau si inceperea unei vieti noi, pe cont propriu...Este un motiv suficient de temeinic?

Alte discuții în legătură

La schimbarea numelui pe cale administrativa se poate adauga un nume? adela05 adela05 Ma intereseaza daca, prin procedura de schimbare a numelui pe cale administrativa, se poate adauga un nume la numele de familie, fara a renunta la cel pe care ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui la casatorie Bettina88 Bettina88 Buna ziua! Am o nelamurire: viitorul meu sot are un nume dublu de familie, iar la casatorie as dori sa preiau doar unul din numele lui. Este ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume de familie sopar sopar Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: fiica mea doreste schimbarea numelui de familie, dupa implinirea varstei de 18 ani. Copilul mi-a fost ... (vezi toată discuția)