avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1151 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... La schimbarea numelui pe cale administrativa se poate ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

La schimbarea numelui pe cale administrativa se poate adauga un nume?

Ma intereseaza daca, prin procedura de schimbare a numelui pe cale administrativa, se poate adauga un nume la numele de familie, fara a renunta la cel pe care persoana in are deja.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:49, 21 Mai 2014
daca aveti un motiv intemeiat, da. Uitati-va in ordonanta, poate gasiti un punct pe care sa va intemeiati cererea.
[ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 20 Mai 2014
gi-jane2, moderator
Eu am inteles ca e posibil doar sa renunt la actualul nume de familie, in favoarea altuia, nu ca pot sa adaug, langa numele de familie existent, un altul. Se poate?
Eu nu inteleg asa. Daca acum va cheama popescu si vreti sa va cheme popescu ionescu, e o schimbare de nume ca nu va mai cheama popescu.
Conteaza motivul pt care faceti asta.
Pai, unul dintre motivele schimbarii, prevazuta in lege, este faptul ca numele este ridicol. Asa ca eu am interpretat ca se inlocuieste numele, nu se poate adauga un altul. Daca mai este cineva care ne poate lamuri, v-as fi recunoscatoare.
Multumesc!
Pai motivul in cazul dvs nu poate fi ca aveti un nume ridicol, daca ar fi nu ati mai vrea sa ii adaugati un nume la el.
Un motiv intemeiat ar fi ca purtati numele tatalui ca ex si vreti sa purtati si numele mamei fara sa renuntati la cel pe care l-ati avut pana acum, ar putea fi un motiv.
poate va incadrati aici
h) cand persoana in cauza solicita sa poarte un nume de familie comun cu al celorlalti membri ai familiei, nume care a fost dobandit ca urmare a adoptiei, a mentinerii numelui la casatorie, a stabilirii filiatiei ori a unor schimbari de nume aprobate anterior pe cale administrativa;
sau
m) alte asemenea cazuri temeinic justificate.

Daca nu aveti nicio legatura cu numele pe care vreti sa il adaugati, nu veti reusi.

a.. ca ex ar fi Piedone.. l-a adaugat la nume fara sa renunte la Popescu.

Ultima modificare: Miercuri, 21 Mai 2014
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea numelui la casatorie Bettina88 Bettina88 Buna ziua! Am o nelamurire: viitorul meu sot are un nume dublu de familie, iar la casatorie as dori sa preiau doar unul din numele lui. Este ... (vezi toată discuția)
Pot sa adaug numele sotului? francescaanamaria francescaanamaria buna ziua, m-am casatorit in strainatate unde femeia nu primeste numele de familie al,sotului ( suntem domiciliati si locuim acolo). am transcris casatoria in ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume pe cale administrativa Didina_Ina Didina_Ina Buna ziua! As dori sa imi schimb numele de familie pe cale administrativa pe motiv ca numele meu este compus din 2 nume de ex. Pop-Florea. Este necesar sa ... (vezi toată discuția)