avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... nerespectarea unei obligatii de servici
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

nerespectarea unei obligatii de servici

Buna seara.Lucrez ca asistenta medicala intr-o clinica pivata .Mentionez ca sunt angajata cu o functie ce indeplineste atributiuni doar in incinta acestei clinici, fara a efectua teren.De curand , conducerea doreste infiintarea unor corturi volante pentru o perioada determinata ,in anumite parcuri sau zone din Bucuresti .Intrebare :in cazul in care refuz categoric aceasta activitate (10 ore /pe zi, 7 zile din 7)ce se poate intampla , care sunt consecintele? Multumesc anticipat .
Ultima modificare: Marți, 16 August 2011
elvisette, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 21:40, 16 August 2011
Cel mai probabil veti primi o decizie de delegare pentru o perioada (nu mai mult de 60 de zile) pentru a desfasura activitate in punctul volant infiintat in acel parc, este o decizie legala de schimbare a locului de munca care nu are nevoie de acordul dvs.
Daca in conditiile aratate,nu veti respecta decizia,veti primi o sanctiune pentru abatere disciplinara.

ondino a scris:

Cel mai probabil veti primi o decizie de delegare pentru o perioada (nu mai mult de 60 de zile) pentru a desfasura activitate in punctul volant infiintat in acel parc, este o decizie legala de schimbare a locului de munca care nu are nevoie de acordul dvs.
Daca in conditiile aratate,nu veti respecta decizia,veti primi o sanctiune pentru abatere disciplinara.

Dar ma poate da afara, imi poate desface contractul de munca, in ce ar consta aceasta sanctiune?
Ultima modificare: Marți, 16 August 2011
elvisette, utilizator
Sanctiunile disciplinare pe care le poate aplica angajatorul in cazul in care salariatul savarseste o abatere disciplinara sunt:
a) avertismentul scris;
b) retrogradarea din functie, cu acordarea salariului corespunzator functiei in care s-a dispus retrogradarea, pentru o durata ce nu poate depasi 60 de zile;
c) reducerea salariului de baza pe o durata de 1-3 luni cu 5-10%;
d) reducerea salariului de baza si/sau, dupa caz, si a indemnizatiei de conducere pe o perioada de 1-3 luni cu 5-10%;
e) desfacerea disciplinara a contractului individual de munca.

Angajatorul stabileşte sancţiunea disciplinară aplicabilă în raport cu gravitatea abaterii disciplinare săvârşite de salariat, avându-se în vedere următoarele:
a) împrejurările în care fapta a fost săvârşită;
b) gradul de vinovăţie a salariatului;
c) consecinţele abaterii disciplinare;
d) comportarea generală în serviciu a salariatului;
e) eventualele sancţiuni disciplinare suferite anterior de către acesta.

Doar angajatorul este cel care va stabili ,una dintre aceste masuri,in functie de criteriile enumerate mai sus.Sfatul meu este sa va conformati deciziei pe care o veti primi si sa va realizati atributiile specifice acolo unde necesitatile unitatii o impun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire sanctiune disciplinara carasclaudiu carasclaudiu Buna ziua. Conform Codului Muncii, sanctiunile disciplinare sunt o simplaenumerare sau este ordinea crescatoare a lor, in functie de gradul de vinovatie? Pt. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ramy7877 ramy7877 au voie sa-mi desfaca contractu de munca cand am savarsit o abatere grava si la ce fel de abatere (vezi toată discuția)
Buna ziua! firma la care lucrez dorește să mă sancționeze ... 2006 2006 Buna ziua! Firma la care lucrez dorește să mă sancționeze pentru o greșeală. Menționez că eu nu îmi aduc aminte de incident,nu mi s au prezentat nici ... (vezi toată discuția)