avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 355 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intabulare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intabulare

Care sunt pasii de urmat pentru intabularea unui apartament, la bloc, cumparat de la ICRAL in anul 1993( cadastrul este facut) ?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: PERESCU ANDREEA , Consilier juridic 15:57, 17 August 2011
In baza documentelor care atesta calitatea dvs de proprietar asupra apartamentului,
impreuna cu documentul cadastral,dovada achitarii texelor aferente,adresati cerere catre Oficiu de Cadastru si Publicitate Imobiliara local
Aveti nevoie de o copie legalizata la un notar public dupa contractul de vanzare-cumparare al apartamentului, precum si de o declaratie pe proprie raspundere data tot in fata unui notar, din care sa rezulte ca nu ati mai intabulat imobilul, ca nu face obiectul unui proces, ca nu l-ati intrainat si nici nu ati facut promisiune de instrainare, etc.
Veti completa cererea de intabulare la Biroul de Cadastru si Publicitate Imobiliara de care apartine imobilul ( din cadrul Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara al Judetului), exista la sediul biroului un formular tipizat.
Taxele pentru prima intabulare a unui imobil sunt relativ reduse.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa dosar cadastral mireamirela mireamirela Buna ziua! Cum se poate proceda pentru vanzarea unui apartament, pentru care dreptul de proprietate este deja intabulat in cartea funciara colectiva si ... (vezi toată discuția)
Intabulare = inscriere cartea funciara? kamellya kamellya Vreau sa vand un teren si doresc sa stiu daca inscrierea in cartea funciara este acelasi lucru cu intabularea.Cumparatorul vrea sa-mi achite terenul si toate ... (vezi toată discuția)
Acte vanzare imobil adighe adighe Buna ziua si bine v-am gasit, Doresc sa vand un imobil proprietate personala, dar singurele acte pe care le am sunt contractul de vanzare-cumparare intre ... (vezi toată discuția)