avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 964 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... datorii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

datorii

Acum cativa ani am cumparat apartamentul tatalui meu, proprietate personala, intre noi incheindu-se un contract de vc cu clauza de intretinere si de abitatie viagera, clauza la care a renuntat ulterior. A mai trecut ceva timp, iar tata, vaduv, s-a recasatorit legal si a deschis proces pt. anularea actului prin care a renuntat la clauza. Acum o luna de zile, tatal meu a decedat. Dupa inmormantare, sotia acestuia a plecat din apartament, lasand datorii la intretinere, lumina, etc. Doresc sa stiu cine trebuie sa plateasca datoriile: eu sau sotia?
Cel mai recent răspuns: maculrosu , utilizator 16:10, 17 August 2011
Dvs.veti plati aceste datorii.
Depinde in ce temei juridic a folosit apartamentul.
Care a fost solutia procesului, s-a anulat renuntarea sa la clauza respectiva?
Pana la urma a ramas valabil contractul initial, ca un simplu contract de vanzare-cumparare, fara nicio clauza speciala?
La ce va referiti cand spuneti '' juridic''?
Instanta a anulat renuntarea la clauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare contract de vc nicki nicki Acum cativa ani, am cumparat casa unei matusi, care la perioada respectiva era vaduva. Am mers la notariat si am incheiat un contract de vc cu clauza de ... (vezi toată discuția)
Mostenire ionel_david ionel_david buna ziua ,vreau sa stiu care ar fii cel mai indicat lucru sa il fac eu in urmatoarea situatie pentru a fii unicul mostenitor al unei case pentru ca asa ... (vezi toată discuția)
Casa vanduta de sot, sotiei cu clauza de abitatie viagera dodorel62 dodorel62 Prietenul meu este casatorit legitim cu sotia si i a vandut acesteia casa . Buna seara , Prietenul meu fiind casatorit legitim cu sotia lui , de comun ... (vezi toată discuția)