Buna ziua,
Sunt angajata de pe 22 iulie la o firma, si am de gand sa plec in alta parte. Intrebarea mea este: cat va trebui sa stau in preaviz, daca imi dau demisia?
n codul muncii este stipulat :20 de zile, pentru functii de executie, la fel este trecut si in contracul de munca.
Multumesc
Da, in c.i.m. este trecut ca termen de preaviz perioada de 20 de zile atunci atat veti sta in preaviz.
De ce nu solicitati incetarea c.i.m. cu acordul partilor - art.55 lit.b C.mun.? In acest caz, nu se acorda preaviz.
Daca sunteti inca in perioada de proba, intrati si sub incidenta prevederilor art.31 alin.3 C.mun. care dispun ca, pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.
Verificati daca aveti inclusa in contract perioada de proba si daca nu cumva mai sunteti inca in interiorul acesteia. In acest caz,puteti notifica angajatorul ca solicitati intreruperea raporturilor de munca si atunci nu va mai fi nevoie sa apelati la demisie sau acordul partilor.
Incetarea se va face in cf. cu art.31 Codul Muncii.
In contractul de munca, la clauze, la punctul a) scrie ca perioada de proba este de 90 de zile si la punctul c) in cazul demisiei, preavizul este de 20 zile. Deci, intelg ca sunt inca in perioada de proba, pentru ca pe 22 aug se implineste abia o luna si nu trebuie decat sa ii anunt ca plec si atat, fara preaviz si demisie..
Asa este,inaintati o notificare prin care solicitati intreruperea raporturilor de munca cu data de...(poate fi oricare zi din perioada de proba,sau se poate chiar la sfarsitul acestei perioade).
Demisie
nicoleta78
Buna ziua !
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in problema cu care ma confrunt.
In cursul zlei de ieri mi-am dat demisia de la compania unde lucram. Am ... (vezi toată discuția)