avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... revocare plasament
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

revocare plasament

speta:
minora este data in plasament bunicii paterne, in conditiile in care mama este in strainatate si are grija de copil. mama este citata la domiciliul bunicii si astfel nu cunoaste de proces decat dupa ce hot este irevocabila. se intoarce si doreste sa-si ia copilul cu ea. ce este de facut: incredintarea minorului mamei sau revocarea plasamentului, care este procedura?
Cel mai recent răspuns: aandrra , utilizator 22:53, 27 Octombrie 2011
"Contestatie in anulara " pe dispozitiile art.317 pct.2 Cod procedura civila. Aearatati ca reclamantul a stiut adresa D-voastra din strainatate si a tinut ascuns fata de instanta. Succes:((
Pentru o mai mare operativitate si pentru a nu mai trece prin instanta, procedati astfel:
Minorului trebuie sa fie titular al unui document de calatorie individual sau, dupa caz, al unei carti de identitate.
In conditiile in care calatoreste insotit de o alta persoana fizica majora, i se permite iesirea in aceleasi conditii si impreuna cu aceasta numai daca persoana insotitoare (in cazul acesta mama, care nu are custodia) prezinta o declaratie a parintelui caruia minorul i-a fost incredintat prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila, a parintelui supravietuitor ori a reprezentantului sau legal, (bunica paterna), care sa cuprinda acordul acestora cu privire la efectuarea calatoriei respective de catre minor, la statul sau statele de destinatie, la perioada in care urmeaza sa se desfasoare calatoria, precum si datele de identitate ale insotitorului respectiv.
Daca bunica nu vrea sa va dea aceasta declaratie, nu aveti decat calea instantei.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate fi adus de bunici un copil cu pașaport britanic din românia în uk fără procura de la părinți? Silvia.M Silvia.M Bună ziua. Poate fi adus un copil de 2 ani, cu pașaport britanic, însoțit de bunici, dar fără procura, din România în Anglia? Sau se poate face o ... (vezi toată discuția)
Minor care paraseste in vacanta tara Oana Gabriela Oana Gabriela As dori sa stiu daca un minor este incredintat mamei, poate parasi tara impreuna cu mama fara acordul notarial de la tata si baza legala. Multumesc. (vezi toată discuția)
Vacanta in afara tarii/divortata/de ce acte am nevoie sa scot copilul din tara Teodora77N Teodora77N Buna ziua Anul acesta vream sa plecam in vacanta in Bulgaria. Sunt divortata din 2007 iar copilul mi-a fost incredintat prin hotarare judecatoreasca def si ... (vezi toată discuția)