avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi

Marți, 15 aprilie, are loc evenimentul: Reges-Online - Care sunt noutățile și cum abordăm tranziția la noul registru de evidență a salariaților. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisia
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisia

Care este articolul din noul cod al muncii in cazul demisiei angajatului ?
Pe decizia de incetare a contractului de munca am trecut ultima zi in care angajatul a fost prezent la locul de munca( 29.07.2011). La depunerea declaratiei la somaj pentru plata subventiei ( a fost vorba despre un absolvent de invatamant superior pt. care am beneficiat de subventie ) ni s-a solicitat sa schimbam data respectiva cu o zi dupa desfacerea contractului pt. a lua in calcul intreaga luna. Este corect ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:13, 18 August 2011
Art.81 reglementeaza demisia in noua numerotare a Codului Muncii.
Potrivit art.81 alin.7 C.mun., contractul individual de munca inceteaza la data expirarii termenului de preaviz .... cand a intrat in preaviz si care a fost durata preavizului?
1. Ziua cand expira preavizul este ziua urmatoare ultimei zi de lucru din preaviz.
2. Nu poate sa expire preavizul in ultima zi de lucru deoarece a avut activitate si a primit salariu.
3. Asadar are dreptate Agentia de Somaj.
Cred ca AJOFM are dreptate din alt punct de vedere, Valeriu ... legea este clara in privinta incetarii c.i.m. prin demisie .. art.81 alin.7 se refera la data expirarii termenului de preaviz si nu la ziua imediat urmatoare expirarii termenului de preaviz.
freeelis, cum demisia are art. 81 alin. 7? eu nu am gasit asa ceva, ce naiba, nu stiu eu unde sa ma uit?
Vedeti Codul Muncii , republicat la data de 18.05.2011 ... il gasiti in sectiunea Documente Utile

Alte discuții în legătură

Trebuie preaviz in caz de demisie? gazdatunde gazdatunde Buna ziua! Intrebarea mea este daca trebuie preaviz in caz de demisie? Mentionez ca salariata este angajata cu subventie cu art.81/7. Trebuie preaviz daca ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz b_etelka b_etelka Buna ziua!As dori sa aflu daca planuiesc doresc sa demisionez,pot demisiona daca ultima luna vreau sa fie concediu fara salar si in aceeasi luna imi dau ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz Evelyne 24 Evelyne 24 Bună ziua cum ar trebuii sa procedez pentru a demisiona făra preaviz? (vezi toată discuția)