Salut la toti.
Va rog sa-mi raspundeti la intrebare. Sunt cetatean roman, dar cu viza de sedere in Basarabia.Am avut permis de conducere romanesc,care a expirat in 2008,dar nici nu-l am,l-am pirdut.Acum doresc sa-l obtin.care este procedura? Trebuie sa mai sustin examen sau doar sa-l preschimb.Acum conduc cu permis al RM.Am nevoie de permisul RO pentru ca ma aflu in strainatate. Va rog sa-mi explicati care pasi trebuie sa-i fac si daca mai e posibil sa fac procura unei persoane sau trebuie personal sa ma prezint?Cit timp va dura procedura? Va multumesc anticipat.
dacă doar a expirat, nu trebuie sa mai susțineți examen. trebuie să-l declarați pierdut, să publicați în monitorul oficial la României, această declarație, și cu această declarație publicată, fișa medicală specială ptr eliberare permis, cartea de identitate plus taxele aferente, vă prezentați personal la biroul permise din localitatea dv-stră de domiciliu. nu știu cât durează,să vi-l elibereze, dar cred că, nu mai mult de 1 săptămână, iar publicarea declarației și fișa medicală probabil, încă o săptămână.
Parerea mea este ca se poate preschimba si inca destul de repede dar va trebui sa va prezentati dv personal pt depunerea actelor si efectuarea fisei medicale. La declararea pierduta a permisului nu va trebuie din cate stiu doar chitanta de depunere a declaratiei.