avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis de conducere expirat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis de conducere expirat

Salut la toti.
Va rog sa-mi raspundeti la intrebare. Sunt cetatean roman, dar cu viza de sedere in Basarabia.Am avut permis de conducere romanesc,care a expirat in 2008,dar nici nu-l am,l-am pirdut.Acum doresc sa-l obtin.care este procedura? Trebuie sa mai sustin examen sau doar sa-l preschimb.Acum conduc cu permis al RM.Am nevoie de permisul RO pentru ca ma aflu in strainatate. Va rog sa-mi explicati care pasi trebuie sa-i fac si daca mai e posibil sa fac procura unei persoane sau trebuie personal sa ma prezint?Cit timp va dura procedura? Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Joi, 18 August 2011
alluivasile, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 00:01, 19 August 2011
dacă doar a expirat, nu trebuie sa mai susțineți examen. trebuie să-l declarați pierdut, să publicați în monitorul oficial la României, această declarație, și cu această declarație publicată, fișa medicală specială ptr eliberare permis, cartea de identitate plus taxele aferente, vă prezentați personal la biroul permise din localitatea dv-stră de domiciliu. nu știu cât durează,să vi-l elibereze, dar cred că, nu mai mult de 1 săptămână, iar publicarea declarației și fișa medicală probabil, încă o săptămână.
Parerea mea este ca se poate preschimba si inca destul de repede dar va trebui sa va prezentati dv personal pt depunerea actelor si efectuarea fisei medicale. La declararea pierduta a permisului nu va trebuie din cate stiu doar chitanta de depunere a declaratiei.
Conform normelor rutiere din Romania nu aveti voie sa posedati doua permise de conducere nationale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis de conducere republica moldova EDWARD85 EDWARD85 Buna ziua ! As dori va rog frumos o informatie... Eu am permis de sedere in Republica Moldova valabil pana pe 18/06/2013 pentru studii. De cateva zile am dat ... (vezi toată discuția)
Permis auto spania, preschimbare in romania ContSters299279 ContSters299279 Permisul auto obtinut in Romania l-am preschimbat in Spania inainte de intrarea Romaniei in UE . Acum expira valabilitatea acestuia si avand in vedere ca sunt ... (vezi toată discuția)
Preschimbare permis auto norvegia rusualexandru rusualexandru Buna ziua, Sper ca ma puteti ajuta cu un raspuns. In prezent sunt rezident in Norvegia dar este posibil sa revin in Romania. In acest caz, preschimbarea ... (vezi toată discuția)