Buna ziua! As dori sa stiu ce acte sunt necesare pentru incheierea unui contract individual de munca. Mi-au fost cerute de catre angajator urmatoarele copii: carte identitate, certificat de nastere, certificat de casatori, ultimul act de studii . E totul ok?
Inca nu am semnat contractul de munca si as vrea sa mai stiu ce ar trebui sa citesc cu mai mult interes pentru ca mai tarziu sa nu ma doara capul .#-o Multumesc pentru raspunsul promp!
Sunt multe de citit, in aceasta privinta ... elementele de mai jos trebuie sa fie cuprinse in mod obligatoriu in c.i.m.:
a) identitatea partilor;
b) locul de munca sau, in lipsa unui loc de munca fix, posibilitatea ca salariatul sa munceasca in diverse locuri;
c) sediul sau, dupa caz, domiciliul angajatorului;
d) functia/ocupatia conform specificatiei Clasificarii ocupatiilor din Romania sau altor acte normative, precum si fisa postului, cu specificarea atributiilor postului;
e) criteriile de evaluare a activitatii profesionale a salariatului aplicabile la nivelul angajatorului;
f) riscurile specifice postului;
g) data de la care contractul urmeaza sa isi produca efectele;
h) in cazul unui contract de munca pe durata determinata sau al unui contract de munca temporara, durata acestora;
i) durata concediului de odihna la care salariatul are dreptul;
j) conditiile de acordare a preavizului de catre partile contractante si durata acestuia;
k) salariul de baza, alte elemente constitutive ale veniturilor salariale, precum si periodicitatea platii salariului la care salariatul are dreptul;
l) durata normala a muncii, exprimata in ore/zi si ore/saptamana;
m) indicarea contractului colectiv de munca ce reglementeaza conditiile de munca ale salariatului;
n) durata perioadei de proba.
In fisa postului trebuie sa fiti atenta la formulari cu caracter general sau confuz , criteriile de evaluare trebuie sa fie precizate concret in c.i.m. etc.
buna ziua! ma mai ajuta cineva? Am fost azi si am semnat contractul individual de munca , mi s-a dat un exemplar , acesta nu e semnat (are doar stampila unitatii) si in plus nu are numar de inregistrare(am vazut asta acasa). Asa se procedeaza?...Imi pare ca nu are valoare asa. Multumesc anticipat pentru raspuns!
Angajare minori
birotunde
buna ziua
Va rog sa-mi spuneti care este procedura cand trebuie sa angajam un minor in varsta de 17 ani de durata determinata ? Acte necesare :Fisa de ... (vezi toată discuția)
Fisa post
mmus
Buna ziua,
Lucrez la o firma de aproape 4 ani si pana acum nu am vazut cum arata si nu am semnat niciodata fisa postului. Este un lucru normal, legal? De ... (vezi toată discuția)