avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... sistemul de scurgere a apei meteorice
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

sistemul de scurgere a apei meteorice

Am construit casa la o distanta de 60cm de gardu vecinului, am acoperit-o i-am pus jgheaburile dar din cauza situatiei financiare nu am reusit sa-i montez burlanele. Este vre-o sanctinune in acest caz?

Cel mai recent răspuns: Vasile Butucaru Vasile , Mediator 19:10, 18 August 2011
Buna ziua

Cu mare placere va informez ca in conformitate cu dispozitiile art. 615 din Codul civil: "proprietarul este obligat a-si face stresina casei sale astfel incat apele din ploi sa se scurga pe terenul sau, sau pe ulite iar nu in locul vecinului sau"
Cu alte cuviinte legiuitorul nu determina o distanta anume cat si alte elemente ci doar obligatiea ca proprietarul constructiei sa-si faca stresina astfel incat sa poata fi protejata proprietatea vecinului.
Acum depinde si ce fel de om este, daca te poti intelege amiabil cu el este mult mai usor daca nu rezolvarea problemei in instanta de judecata ramane singura solutie.
Deocamdata nu a fost realizat un prejudiciu vecinului pentru a fi angajata raspunderea delictuala pentru lucruri.

Cu toata stima

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pante acoperisuri conform legislatiei Techno Techno Va salut, am o intrebare, vreau sa acopar un carport situat intre limita de proprietate (gard) si casa. Distanta intre gard si casa este de 3,60m. Intentionez ... (vezi toată discuția)
Ce distanta de servitute este permisa intre un imobil si gardul vecinului pentru apa care se scurge de pe stresini dana b dana b stie cineva care este distanta admisa intre doua curti pentru apa care se scurge de pe stresini?????:(([quot][/quot] (vezi toată discuția)
Acoperisul vecinului depaseste linia de hotar mishu1981 mishu1981 Buna ziua, Am si eu o intrebare vis a vis de picatura streasinii.Am observar ca peste tot se mentioneaza:[i]Tot proprietarul este dator a-si face streasina ... (vezi toată discuția)