avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 140 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... ce impozite si taxe trebuie sa platesc
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

ce impozite si taxe trebuie sa platesc

ce impozite si taxe trebuie sa platesc daca am cumparat in 10 ianuarie 2010 unitati de fond la BT maxim sa zicem in valoare de 1000 RON si maine vreu sa le vad , se plateste 16 % impozit , se plateste la sanatate contributii, la pensii ? fiind venituri obtinute in afara jobului meu normal de salariat in IT?

multumesc de informatii
Cel mai recent răspuns: edina , utilizator 23:21, 20 August 2011
Calculul, retinerea si virarea impozitului pe veniturile din tranzactiile cu titlurile de valoare se efectueaza astfel:

a/ Castigul net determinat la sfarsitul fiecarui trimestru din transferul titlurilor de valoare se impune cu o cota de 16%.

Obligatia calcularii si virarii impozitului reprezentand plata anticipata trimestriala n contul impozitului pe castigul net anual impozabil revine contribuabilului, pe baza declaratiei de impunere trimestriala depusa pana la data 25 inclusiv a lunii urmatoare fiecarui trimestru, prin luarea n calcul a impozitului stabilit la sfarsitul trimestrului anterior.

Termenul de declarare constituie si termen de plata catre bugetul de stat a impozitului reprezentand plata anticipata trimestriala, n contul impozitului pe castigul net anual impozabil. Impozitul de plata/de restituit se calculeaza ca diferenta ntre impozitul pe castigul net determinat la sfarsitul fiecarui trimestru si plata anticipata aferenta trimestrului anterior;

b/ Castigul net anual impozabil din transferul titlurilor de valoare se impune cu o cota de 16%, pe baza declaratiei de impunere.

Obligatia calcularii si virarii impozitului pe castigul net anual impozabil datorat revine contribuabilului pe baza declaratiei de impunere.

Impozitul anual de plata/de restituit se determina ca diferenta ntre impozitul pe castigul net anual impozabil si plata anticipata aferenta castigului net determinat la sfarsitul trimestrului IV

Alte contributii (sanatate, somaj, CAS) nu datorati in conditiile in care aveti un contract de munca.Doar impozitul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O.u.g. 58/2010 - impozite si declaratii trimestriale pentru cei care tranzactioneaza la bursa Ana Muntianu Ana Muntianu O.U.G. 58/2010 introduce incepand cu 01.07.2010, obligatii noi si pentru investitorii pe piata de capital cum ar fi: - determinarea castigului net/pierderii ... (vezi toată discuția)
Cesiune atiuni catre o persoana juridica mony mony O societate romana pe actiuni cesioneaza toate actiunile sale catre o firma germana, pretul fiind stabilit in Euro. Intrebare: 1. Impozitul de 16% pe care ... (vezi toată discuția)
Inlesniri la plata impozitului datorat de persoane fizice ptr bugetul de stat szebeni arthur szebeni arthur buna ziua, in 2007 am castigat la bursa ptr care datorez un impozit de 3600 ron,problema este ca toti banii am investit tot la bursa si acum portofoliul ... (vezi toată discuția)