sunt asociat unic al unui srl, avand carnetul de munca la directia judeteana de pensii si cotizand doar la cas(pensii).Doresc sa transfer carnetul de munca la ITM ,pentru a putea cotiza si la cass(sanatate), insa directia judeteana de pensii nu doreste sa-mi elibereze carnetul de munca , spunand ca am nevoie de un contract de munca in baza caruia sa-mi elibereze carnetul de munca. Ce pot face pentru a avea carnetul de munca la ITM?
Avind calitatea de angajat in nume propriu nu este necesar incheierea unui contract individual de munca ci doar o adresa din partea dv. in acest sens pentru a va inmina sau transfera carnetul de munca la ITM. In caz contrara puteti apela la instanta de judecata pentru a intra in posesia carnetului dv. de munca fie pe calea contenciosului administrativ sau pe calera dreptului comun.
Asociatul unic nu are calitatea de angajat in nume propriu.
Ceea ce v-au spus cei de la Casa Judeteana de Pensii este adevarat. In acest sens, legea permite asociatului unic sa aiba si calitatea de angajat al societatii al carei asociat unic este. Prin urmare, trebuie sa incheiati un c.i.m. pe care il inregistrati in termen de 20 de zile de la data incheierii lui la ITM.