avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Bani şi Afaceri ... Bursa de valori cupoane de privatizare nedepuse
Discuție deschisă în Bursa de valori

cupoane de privatizare nedepuse

as vrea sa stiu daca este real raspunsul oferit altui utilizator........ cu precizarea ca eu sunt proprietarul cupoanelor,si acum le-am gasit in casa ratacite.......... Cupoanele care nu au fost depuse nicaieri au fost preschimbate, din oficiu, la actiuni la fondurile proprietatii private (actualele SIF-uri).
Pentru a beneficia de aceste actiuni trebuie sa obtineti de la depozitarul central un extras de portofoliu (in calitate de mostenitor). Orice societate de intermediere investitii financiare (SSIF, adica broker de actiuni) va poate ajuta in aceasta chestiune.
Apoi, cu extrasul de portofoliu, mergeti la notar, pentru a include actiunile in masa succesorala. Dupa ce le transferati, prin succesiune, in proprietatea dvs. le puteti vinde sau le puteti pastra pentru a incasa dividende.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 13:37, 19 August 2011
Da. In legatura cu dividendele, cele mai vechi de trei ani nu se mai pot incasa, fiind "pierdute".
Tot legat de aceste actiuni si dividende, aceste alocari automate sunt mici in valoare iar aceste sifuri nu le trimit acasa prin posta daca valoarea dividendelor e mica. Cel mai bine, in cazul cand dumneavostra sunteti titular, sa incercati daca sunt filiale ale acestor sifuri prin judetul dumneavostra si sa mergeti la ei pentru a va ridica acele sume de bani care vi se cuvin.
deci trebuie sa merg intii la depozitarul central ca sa vad unde au fost bagate din oficiu , si ce valoare au acum????
Vi s-au alocat cate un numar diferit de actiuni la fiecare din cele cinci sifuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se mai poate face cu cupoanele de privatizare ,daca nu au fost preschimbate in actiuni? ichimconsta2BC ichimconsta2BC tata a decedat in 2001,mama a decedat si ia anul trecut,am gasit in casa cupoanele de privatizare emise pe numele lor,mai pot face ceva cu ele?va multumesc ... (vezi toată discuția)
Actiuni, valorificare Iriskia Iriskia In 2006 cetatenii au primit un extras de cont de la depozitarul central cu actiuni la diferite sif-uri.Vreau sa stiu daca acestea au valoare si cum se pot ... (vezi toată discuția)
Vanzare certificat actionar babirusa babirusa cum trebuie sa procedez pentru a-mi vinde actiunile obtinute de la intreprinderea la care am lucrat (vezi toată discuția)