Nadie a scris:
Mi-e putin teama deoarece promitentul cumpartor nu este un naiv....Este avocat de profesie, tanar si..stie foarte bine ceea ce vrea... Va rog mult sa-mi raspundeti la...multele intrebari puse. Va multumesc din nou, L.F.
Cred ca stie foarte bine ce vrea. Dar, de aici pana la a sti cum sa obtina ceea ce vrea e un pas. Mai lung, mai scurt, dupa cata stiinta de carte are. Dupa care urmeaza pasul cel mai greu: sa obtina ceea ce vrea, in fata instantei. Nu prea cred ca va reusi. Ceea ce nu inseamna ca e imposibil, in conditiile in care nici instanta nu este infailibila.
Nu, nu poate invoca forta majora. Nu poate invoca nici culpa celui care trebuia sa-i dea niste bani.
Faptul ca s-a prezentat la notar la data stabilita pentru incheierea actului nu prea are relevanta din punct de vedere al oobligatiei pe care si-a asumat-o prin contract, aceea de a avea la el si suma stabilita si de a plati restul de pret.
Puteti instraina imobilul chiar si in situatia in care promisiunea a fost notata in CF. Conditia este aceea de a gasi un cumparator care sa-si asume actul in aceste conditii.
Pentru a rezolva definitiv problema, va puteti adresa instantei cu o cerere prin care sa solicitati constatarea desfiintarii de drept a antecontractului sau, in functie de modul in care acesta a fost redactata (adica in lipsa unui pact comisoriu expres de gradul IV) sa cereti instantei sa pronunte desfiintarea contractului (rezilierea) din culpa promitentului cumparator. Bineinteles, veti solicita si radierea notatiei din CF daca este cazul.