avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... model suspendare cim
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

model suspendare cim

va rog sa ma ajutati cu un model suspendare cim, am o angajata care a fost convocata pe data de 30, ea pana pe 30 nu mai vine la munca. Pe aceasta perioada eu trebuie sa-i suspend cim-ul.

Procedura a fost in felul urmator:
- s-a intocmit referat, in urma referatului ea a fost convocata si acum urmeaza sa asteptam pana pe 30 sa vedem daca se prezinta sau nu.
Perioada aceasta de asteptare eu trebuie sa-i suspend contractul.
Daca am sarit peste ceva va rog sa-mi comunicati.

Multumesc!
O zi buna!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:41, 20 August 2011
lamuriri..
pentru ce s-a intocmit referat?cind?motivul,temei legal..care 30?pe perioada de asteptare de ce trebuie sa-i suspendati contractul?
era in concediu?era la laucru?
deci.. asteptam..
1. Codul muncii spune:
Art. 52
(1) Contractul individual de munca poate fi suspendat din initiativa angajatorului in urmatoarele situatii:
a) pe durata cercetarii disciplinare prealabile, in conditiile legii;
...
(2) In cazurile prevazute la alin. (1) lit. a) si b), daca se constata nevinovatia celui in cauza, salariatul isi reia activitatea anterioara si i se plateste, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, o despagubire egala cu salariul si celelalte drepturi de care a fost lipsit pe perioada suspendarii contractului.

2. - Asa ca vedeti ce ar fi mai bine daca persoana nu mai vrea sa vina la munca sa o pontati nemotivat.
- Nu aveti nimic de castigat daca ii faceti suspendarea CIM pe perioada cercetarii disciplinare prealabile.

3. Dar daca doriti totusi faceti o decizie in care spuneti ca "avand in vedere cercetarea disciplinara prealabila a salariatului X , in conformitate cu prevederile art.52(1), lit.a) din Codul muncii, se suspenda CIM incepand cu data de... pana la solutionarea cauzei".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare cim art .52 alin 1.lit a codul muncii ludeea ludeea Va rog sa ma ajutati cu un raspuns ... Un angajat a plecat de la locul de munca fara sa anunte conducerea .Vom incepe cercetarea disciplinara ... (vezi toată discuția)
Incetare contract de munca Lizuca12 Lizuca12 Buna ziua, Am un angajat care doreste incetare contract la zi dar trimite un sms ca doreste acest lucru si nu vine sa faca cererea de demisie. Am dreptul ... (vezi toată discuția)
Convocare la comisia de disciplina secretariat1 secretariat1 Buna ziua, Trebuie sa convoc un salariat la comisia de disciplina...si-a luat CO si nu a mai venit. II trimit convocarea , dar ce fac daca aceasta se ... (vezi toată discuția)