va rog sa ma ajutati cu un model suspendare cim, am o angajata care a fost convocata pe data de 30, ea pana pe 30 nu mai vine la munca. Pe aceasta perioada eu trebuie sa-i suspend cim-ul.
Procedura a fost in felul urmator:
- s-a intocmit referat, in urma referatului ea a fost convocata si acum urmeaza sa asteptam pana pe 30 sa vedem daca se prezinta sau nu.
Perioada aceasta de asteptare eu trebuie sa-i suspend contractul.
Daca am sarit peste ceva va rog sa-mi comunicati.
lamuriri..
pentru ce s-a intocmit referat?cind?motivul,temei legal..care 30?pe perioada de asteptare de ce trebuie sa-i suspendati contractul?
era in concediu?era la laucru?
deci.. asteptam..
1. Codul muncii spune: Art. 52
(1) Contractul individual de munca poate fi suspendat din initiativa angajatorului in urmatoarele situatii:
a) pe durata cercetarii disciplinare prealabile, in conditiile legii;
...
(2) In cazurile prevazute la alin. (1) lit. a) si b), daca se constata nevinovatia celui in cauza, salariatul isi reia activitatea anterioara si i se plateste, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, o despagubire egala cu salariul si celelalte drepturi de care a fost lipsit pe perioada suspendarii contractului.
2. - Asa ca vedeti ce ar fi mai bine daca persoana nu mai vrea sa vina la munca sa o pontati nemotivat.
- Nu aveti nimic de castigat daca ii faceti suspendarea CIM pe perioada cercetarii disciplinare prealabile.
3. Dar daca doriti totusi faceti o decizie in care spuneti ca "avand in vedere cercetarea disciplinara prealabila a salariatului X , in conformitate cu prevederile art.52(1), lit.a) din Codul muncii, se suspenda CIM incepand cu data de... pana la solutionarea cauzei".