avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... neplata ratelor la banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

neplata ratelor la banca

buna ziua.as dori sa stiu ce se poate intampla in cazul meu.am o descoperire de credit 5400 ron- 6 salarii in avans- la o banca si un credit nevoi personale la o alta banca in valoare de 25000 ron . din pacate am ramas fara servici si am plecat in strainatate, nu am absolut nimik pe numele meu in Romania , iar momentan debea m-am angajat cu contract de munca in alta tara din UE .ce masuri poate lua banca daca nu am platit ratele in timpul in care am plecat si pana acum, daca nu platesc ratele? deocamdata nu am primit inca nici un salar de la noul meu de munca,sotia mea-ratele au fost facute inainte de casatorie- a ramas fara servici in rom si ratele sunt mai mari decat venitul meu actual?ce masuri poate lua banca in caz de neplata a ratelor?mentionez ca aproape 4 ani am platit ratele lunar fara a avea nici o restanta nici la descoperile nici la credit si creditul mai dureaza innca 6 ani.multumesc frumos
Ultima modificare: Duminică, 21 August 2011
irina_iasi, utilizator
Banca va face tot posibilul pentru recuperarea sumei neachitate. In primul rand, persoana aflata in imposibilitatea de plata a ratelor contractuale este sesizata si inregistrata de banca la Biroul de Credite (BC) si / sau Centrala Riscurilor Bancare (CRB) ca “rau platnic”. Acesta procedura conduce la o scadere a sanselor de a contracta pe viitor un alt imprumut. Sfatul nostru este sa vorbiti cu cei de la banca si sa solicitati reesalonarea ratelor creditului, astfel incat sa le puteti plati.

In functie de contractul incheiat intre dumneavoastra si banca puteti fi dat in judecata atat civil cat si penal, proces care cel mai probabil va fi castigat de banca. In cazul unui proces civil, veti fi raportat la Administratia Fiscala si orice venit, atat al dumneavoatra cat si al familiei, poate fi supus popririi pana la achitarea datoriei. De asemenea orice bun dobandit poate fi supus executarii silite. In urma unui proces penal se poate stabili o amenda, munca in folosul comunitatii pentru plata amenzii sau chiar inchisoare, iar datoria ramane neachitata.

De asemenea exista legi care permit urmarirea datoriilor si pe teritoriul altor state si se poate pune proprire pe salariul realizat atat in tara cat si in strainatate.
@kandice: puteti sa dati un exepmplu de situatie in care pt. neplata ratelor se poate face plingere penala de catre banca, urmata de proces penal ?
@kandice, sunteti simpatica, dar nu am inteles de ce incercati sa speriati userul spunand aberatiile alea cu familia si cu penalul... omul e datornic, nu infractor, nici oligofren.
asta m-a mirat si pe mine. @kandice ... nu speria oamenii...
Se poate executa silit practic in orice tara non ue ( daca exista acorduri) si mai simplu in UE. E totusi o procedura mai complicata dar se poate face. Depinde daca din punct de vedere al costurilor merita pentru un credit mic.
daca nu aveti nimic pe numele dvs , nu are ce sa va faca banca, decat daca a un moment dat (in cazul in care inca sunteti urmarit) va intoarceti in tara si veti inregistra venituri , dau daca veti mosteni ceva tot aici in tara
in practica nu am auzit sa se execute silit o persoana stabilita in alta tara, pt ca totusi este vorba de costuri mari, numai deplasarile ar face mai mult decat datoria dvs.
fiind un credit contractat pe persoana fizica nu raspundeti penal, raspund penal administratorii societatilor comerciale care gajeaza bunurile societatii pt a obtine credite care se vor folosi in scop personal

Alte discuții în legătură

Legea prescriptiei de credite neachitate,sa modificat in 2011? ionutfeli ionutfeli va salut pe toti oamenii binevoitori din forum.as dorii sa intreb daca legea priviind prescriptia unui credit catre o banca privata neachitat integral si ... (vezi toată discuția)
Dupa cat timp incepe executarea silita? robo21d robo21d Buna ziua! Am o restanta la o banca in valoare de 370 de Ron. Restanta o am de la banca BRD,acum preluata de recuperatorii de la firma EOS KSI. Ultima zi de ... (vezi toată discuția)
Credit de nevoi personale cu ipoteca ddaannbz ddaannbz Buna ziua! Am un credit de nevoi personale cu ipoteca obtinut in anul 2008.Am ajuns la un moment in care nu mai pot face fata ratelor si din acest motiv as ... (vezi toată discuția)