avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1102 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum pot deveni notar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum pot deveni notar

Daca detin o functie publica de conducere, de secretar comuna, pot sa devin notar, avand in vedere prevederile legale: " situatia n care solicitantul la functia de notar public a exercitat timp de 5 ani functia de judecator, procuror, avocat, notar (se refera la notarul de stat) sau o alta functie de specialitatea juridica". Se considera functa de secretar functie de specialitate juridica?
Ultima modificare: Luni, 22 August 2011
amigo, utilizator
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 19:36, 22 August 2011
Adresati-va Uniunii Notarilor Publici sau Camerei Notarilro Publici din resedinta de judet aferenta docmiciliului dvs.
Din cate stiu, pentru functia de secretar de primarie, nu sunt necesare studii juridice ci faculatatea de administratia publica., ce nu este asumilata facultatii de stiinte juridice.
Pentru functia publica de conducere de secretar al unitatii administrativ-teritoriale se cer, obligatoriu, studii juridice sau administrative, absolvite cu licenta (Legea 188/1999).
corect kyandra!
eu sunt absolvent de studii superioare, juridice.
Ultima modificare: Luni, 22 August 2011
amigo, utilizator
poate stie cineva ce inseamna "sau o alta functie de specialitatea juridica"!
asta nu mi-e clar!
de la uniune nu am primit niciun raspuns!
urmeaza sa ajung la Camera Notarilor! dar voiam un raspuns de aici, daca stie cineva sa ma lamureasca!
orice alta profesie juridica: consilier juridic, avocat, judecator, procuror.......

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura - secretar u.a.t. s_mari s_mari Vechimea de 5 ani in functia publica de secretar al unităţii administrativ-teritoriale este luata in considerare la examenul de admitere in magistratura? ... (vezi toată discuția)
Vechime in functia de secretar secretaruat secretaruat Vechimea in functia de secretar al unitatii administrativ teritoriale este luata in considerare la concursul organizat de CSM pentru a accede in magistratura (vezi toată discuția)
Lipsa aviz anfp pentru exercitarea functiei de secretar Loretta30 Loretta30 Buna seara! Recent am inceput sa lucrez in administratia publica pe un post de consilier debutant. La foarte putin timp de la angajare, mi s-au delegat ... (vezi toată discuția)