avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... SCUCCESIUNE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

SCUCCESIUNE

Buna seara,cum se procedeaza in cazul unei succesiuni?Care sunt conditiile?Mama mea mai are o sora,dar nu mai stim nimic de ea si vrem sa facem succesiunea ,altfel nu putem vinde casa.Ce facem in cazul in care nu dam chiar deloc de ea ?
Cel mai recent răspuns: tanasieadriana , utilizator 11:17, 23 August 2011
Cine v a murit?

Bunica mea acum ceva ani si mama nu are acte pe casa si ar vrea sa o vanda.
Bun!
Dupa bunic ati dezbatut succesiunea? Daca nu ati dezbatut o trebuie sa o dezbateti si pe a dansului.
Mama dvs locuieste in casa dupa cat am inteles, asta inseamna ca a acceptat succesiunea in mod tacit. Poate deschide succesiunea la notarul de pe raza judecatoriei unde defuncta a avut ultimul domiciliu.
Certificatul de deces, doi martori care au cunoscut o de defuncta. daca se dezbate si dupa bunicul faceti la fel. In acest caz fiind succesiuni succesive se dezbat deodata si se emite un singur certificat de mostenitor.

Sora mamei dvs va fi citata la ultimul domiciliu sau printr un ziar de larga circulatie, daca nu se va prezenta, va fi declarata straina de succesiune. Si casa va reveni bunicii dvs. Apoi o veti putea vinde.
Ultima modificare: Luni, 22 August 2011
ContSters141818, utilizator
Multumesc mult pentru mesaj!
Eu cred ca ar fi mai sigur sa rezolvati problema la instanta.
Poate exista ipoteza ca ea sa mosteneasca tot.
Prin notar se pot ivi ulterior tot felul de probleme.
O hotarare judecatoreasca este mult mai puternica decat un act notarial...
Incercati sa contactati un avocat din zona unde a avut ultimul domiciliu defunctul.

Alte discuții în legătură

Succesiune NICOLESCU ALINA NICOLESCU ALINA Avem si noi urmatoarea speta: Parintii mamei mele au divortat cand mama mea avea 2-3 ani. mai are o sora. Sora ei a ramas la mama ei, iar mama la tatal sau. pe ... (vezi toată discuția)
Timpul in care se poate face o ...succesiune mihaiene68 mihaiene68 Dupa un deces ,care este perioada in care se poate deschide o succesiune ?,ce pasi presupune acest lucru ?, (vezi toată discuția)
Moștenire monique71 monique71 Mă aflu în următoarea situație: Acum trei ani au decedat atat mama mea cat și bunica de pe mamă. Aș vrea să știu dacă se putea face ... (vezi toată discuția)