avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1239 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Este obligatoriu sa te intorci la serviciu daca iti ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Este obligatoriu sa te intorci la serviciu daca iti dai copilul la cresa?

Buna ziua,
As dori sa va intreb daca este obligatoriu sa te intorci la serviciu in conditiile in care copilul nu a implinit 2 ani, insa a fost dat la cresa (spre acomodare) si deci, se primeste in continuare indemnizatie?
Eu stiam ca indemnizatia se acorda in situatia in care nu realizezi venituri supuse impozitului pe perioada concediului pentru cresterea copilului. Daca il dai la cresa, de ex., la 1 an si 8 luni, acest lucru nu inseamna ca nu te mai ocupi de el, insa mai poti primi indemnizatie in aceste conditii?
Cel mai recent răspuns: Ina Dimitriu , Consilier juridic 11:28, 25 August 2011
1. Legea nu prevede asa ceva asa ca daca ea nu distinge de ce am face-o noi?
2. Veti primi in continuare indemnizatie pentru CCC pana ce acesta va implini 2 ani.
Tot la fel gandeam si eu, insa cineva mi-a povestit ca s-a confruntat cu o problema la cresa unde si-a dus copilul, pe motiv ca daca doreste sa isi tina copilul in continuare la cresa va trebui sa se reintoarca la serviciu. Mentionez ca aceasta afirmatie a fost facuta nu de un organ competent, ci de doamnele de la cresa, care considera imoral sa iti duci copilul la cresa si sa beneficiezi in continuare de indemnizatie.
Va multumesc pentru raspuns.
O zi frumoasa.
Daca este imoral, din punctul lor de vedere, nu inseamna ca este si ilegal.
Mi se pare normal sa fie dus copilul la cresa, din timp. Va avea nevoie de o perioada de acomodare pentru ca schimba complet mediul. Altfel, va puteti trezi in situatia in care va trebui sa incepeti serviciul, copilul sa nu se acomodeze si sa stati acasa in concedii medicale. Nu sunt multi angajatori care inteleg mamicile.
Legea nu interzice sa duce-ti copilul la cresa, pentru acomodare, mai ales ca, din cate am inteles, peste putin timp va implini doi ani.
Ultima modificare: Marți, 23 August 2011
dianami, utilizator
Nu are nici o legatura inscrierea si ducerea copilului la cresa cu indemnizatia pentru cresterea respectivului copilului. Asa cum s-a mai scris - nu incalcati nici o lege daca veti duceti copilul la cresa pe perioada acestui CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu postnatal obligatoriu 42 zile aom15 aom15 Buna ziua! Sunt o viitoare mamica, si voi intra in concediu prenatal in 20 aprilie, data probabila a nasterii fiind 8 iulie, adica a 80-a zi de concediu ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Ana_84 Ana_84 Buna ziua, In perioada 01.11.2015-29.02.2016 am beneficiat de indemnizatie de maternitate, iar incepand cu 01.03.2016 am revenit la serviciu si momentan ... (vezi toată discuția)
Respingere dosar cresa pentru ca mama e in ccc arni83 arni83 Buna ziua, am o nelamurire, exista un termen maxim legal cu cat timp inainte de a termina mama Concediu Crestere Copil am voie sa dau copilul la cresa? Am vrut ... (vezi toată discuția)