daca o persoana feminina si a depus dosarul pt pensie anticipata, avand varsta de 55 ani si o vechime in munca de 36ani si 4 luni , primeste decizia de pensionare cu 23 de puncte, avand o valoare in bani de 495 ron. valoarea punctului de pensie este de 732.
A ti putea sa mi spuneti daca este calculata corect?
Si ,daca puteti sa mi spuneti ce inseamna valoarea punctului de pensie?
Va multumesc anticipat.:)
Precizati:Luna si anul nasterii;Incepand cu ce data si-a deschis dreptul la pensie {adica,punctul (D) din decizie}numarul exact de puncte(inclusiv cele 5 cifre de dupa virgula).
Valoarea punctului de pensie este egala pentru toti pensionarii.Numai punctajul mediu anual difera.Punctajul mediu anual x cu valoarea punctului de pensie = cuantumul pensiei
anul nasterii este 1956, luna februarie. si a deschis dreptul la pensie in data de 10 iunie 2011. valoarea punctului de pensie este de 732,80 lei. nr de puncte realizate 23,70278.
-Are 36 de ani si 4 luni total stagiu de cotizare,din care 16 ani sunt in gupa I-a,sau a II-a,in procent de 100%
-A beneficiat de o reducere a varstei standard de pensinare de 3 ani si 6 luni din 60 de ani si 4 luni.
-Pensia este anticipata partiala cu penalizare de 13,5% pentru cele 18 luni de anticipare(5 ani-3 ani si 6 luni).
-Punctajul mediu anual intreg este de 0,78141
-Pensia intrega este de 573 de lei.
-Punctajul mediu anual diminuat este de 0,67592
-Pensia diminuata cu 13,5% este de 495 de lei
-Diminuarea va fi pana la implinirea varstei de 56 de ani si 10 luni
va multumesc frumos pt. informatie. mama mea a depus dosarul la vaslui , si a avut dubii pt ca o parte din colegele ei au iesit cu pensie putin mai mare, dar probabil depinde fiecare la ce categ se incadreaza.
Rog sa confirmati sau sa infirmati,cele deduse de mine,sau macar o parte din ele.
Mi se pare cam mica pensia.
Precizati cat este total stagiu de cotizare.
Cati ani de grupa sunt si incadrarea lor(I-a,sau II-a).Sau poate sunt ani de conditii speciale,sau deosebite de munca.
Le gasiti la punctul(F)din decizie.
Precizati ce scrie la punctul(G)din decizie legat de numar de puncte.