avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cãsãtorie mixtã
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cãsãtorie mixtã

dacă sunt o cetăţeană română prin căsătorie cu un cetăţean elen devin şi eu cetăţean elen ?
Cel mai recent răspuns: Alvaro Liniers , Avocat 15:28, 23 August 2011
Nu.
Pana 1984 asa era, femeile care se casatoreste cu grec dovandea cetatenia greca. Si invers cele greceste care se casatorea cu cetatean strain pierd cetatnia greca. Dupa legea din 1984, nu mai este asa, nici nu mai da nici-o reducere de timpul necesar pentru a dovandi cetatenia greca faptul de a fi casatorit cu cetatean grec. Sunt necesare 10 ani in timpul de 12 ani de resdinta legal , sau 5, de resedinta legal. dupa declaratia de intentia de dovandirea cetatenia facuta in fata primarul. Actual este in curs o noua legea prin care daca ai 5 ani de resedinta poti sa cer cetatenia greca intr-o proces perisabil. Dupa intrarea in vigoare, daca se aproba la parlament, se cere 7 ani de resdinta legala acolo.
Codul civil helen consecinta principiului ce sotul este sefu familiei stabilea ce femeile dovandeste cetatenia sotului. Principiul unitatea familiara era predominant. legea cetatenia greca din 1856 a fost reformata de mai multe ori, si pana 1984 femeile dovandea ipso iure cetatenia greca din cauza casnicia cu cetatean grec. Nu era nevoie de consantamantul sau. Mai multe decat atat femeile greceste care se casatoreste cu cetatean strain pierd cetatenia greca. Nu era ciudat. Asa era si codul napotelonic si ordonanta de 1945 in Franta. Legea spaniola cu Franco. Legea britnica din 1844 si de 1870 pana 1937. Conventia de la Haya de 1930 termina cu acesta discriminare. Inca americani avea acelas doctrina pana 1922 cu legea Cable Act.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc sa stiu daca pot sa obtin cetatenia italiana jasmine_21 jasmine_21 buna ziua am de 3 ani carte de identitate italiana si cu iubitul meu care este italian avem inpreuna doi gemeni de 15 luni, ei au cetatenia italiana .Eu lucrez ... (vezi toată discuția)
Cetatenia franceza crusadersshadow crusadersshadow in momentu de fata am 3 ani de cand sunt in franta si tot atata timp de cand lucrez in cadrul armatei ... mai precis al legiunii ... ma intereseaza daca dupa ... (vezi toată discuția)
Redobandire cetatenie.... Sunt cetatea strain, nascut in Romania, am renuntat la cetatenia romana inainte de 1989 si doresc sa redobandesc cetatenia romana pentru mine cat si pentru ... (vezi toată discuția)