avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... furt calificat la plata taxelor de intretinere ?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

furt calificat la plata taxelor de intretinere ?

m-am dus sa platesc taxele, dar surpriza mi-a fost ca mi-a venit taxele cu aproape 20 de lei mai mult, fata de luna trecuta, am intrebat pe cel ce incaseaza banii, de unde aceasta diferenta fata de luna anterioara si fata de alte cartiere, raspunsul a fost, este o diferenta la apa potabila, intre contorul blocului si contoarelor oamenilor din bloc, 3 m cubi de familie sau persoana, nu mai stiu, i-am spus eu, de ce sa platesc eu pentru altii care nu-si duc citirea corecta, le-am spus ca nu fac acte de caritate pentru alti vecini neseriosi, sa faca controale la fiecare apometru din apartament, s-a facut o singura data de cand stau eu, de 7 ani, am facut si o sesizare la primarie, astept un raspuns, trebuie sa fie o solutie ca sa nu platesc eu pentru altii, nu ?una legala, sau una de bun simt
astept un raspuns de la voi forumistii sau consultantii acestui site
va multumesc anticipat
Daca nu contestati valorile inscrise in listele de intretinere, nu puteti obtine vreo reducere.Solicitati scris presedintelui explicatii si daca raspunsul nu va multumeste, mergeti mai departe in instanta.
din pacate asa este la comun. nu cred ca cei de la primarie va vor da dreptate.
[ link extern ]
In situatia in care apreciati valoarea impusa netemeinica,formulati contestatie la lista de plata a intretinerii in termen de 10 zile de la afisarea acesteia.presedintele detine obligatia sa raspunda in 7 zile
Nu trebuie mereu sa va uita-ti in alte cartiere uitati-va in ograda proprie si intrebati mereu pe presedinte de unde au venit acele cheltuieli majorate, considerate mari de catre d.vstra.X-(:tomato::hm:
Nu sunt eu in masura sa va detaliez dar; In orasul nostru firma de distributie a apei (la noi se cheama APIA), au venit si impreuna am facut niste sondaje in apartamente.
Contorul apia este de tip C.(contor scump dar eficienta 100%) in scara boilocului sunt contoare de tip B.(mai eftine dar cu marja de eroare).

Constatare:
La multe apartamente s-a gasit; fie scurgeri fine la baie, bucatarie, cat si la WC. aceste scurgeri nu sunt inregistrate la contorul propriu de tip B. in schimb sunt inregistrate la contorul APIAS de tip C. Diferenta se calculeaza/ numar de persoane si se imparte egal.
Mai mult sau gasit locatari care aveau un vas in chiuveta si astfel acumulau apa care constient stiiau ca nu este inregistrat.
Asa ca, diferenta este adevarata , vinovate sunt bateriile defecte din locuinta.+ scurgeri din conducta (daca sunt defecte si prelinge apa). Indiferent cat de infim pare, intr-o luna se acumuleaza pierderi destul de mari. Administratia blocului nu are nici un interes sa fure locatarul in favoarea firmei de distributie apa . Dvs. sunteti sigur ca nu aveti pierderi de apa in propria casa?, vati verificat robintele sau bazinul de la WC.??. Un fir de apa la dvs. + la toti locatarii = pierderi.

Alte discuții în legătură

Apometre plus pierderi alex_tz2000 alex_tz2000 Buna ziua! Am apometre apa calda si apa rece. De luna trecuta administratorul a inceput sa puna lunar si o cantitate suplimentara de metri cubi apa rece si apa ... (vezi toată discuția)
Probleme cu asociatia dani..mih dani..mih Buna ziua, De cand m-am mutat in blocul in care locuiesc (3 ani)am mereu nentelegeri cu asociatia de proprietari.problema mea consta in; -Aproape la 2 -3 ... (vezi toată discuția)
Repartizarea diferentelor de apa veracuciula veracuciula Ce se poate face in cazul in care unii vecini nu dau citirea contorului de apa iar noi ceilalti suntem obligati mereu sa platim pierderile de apa chiar daca ... (vezi toată discuția)