In complectare la ce-a ce a scris @adrianot
La fiecare Asociatie exista o diferenta dintre indexul de la contorul de bransament si indexul dat de locatari , la fel este si cum se aplica aceasta diferenta , de la o asociatia la alta .Acest lucru trebuia stabilit de Adunarea Generală cum vor sa impartă surplusul de consum .Exista doua variante , una sa se adauge la metri cubi consumati ( adica pretul nu va mai fi cel de la furnizori , iar valoarea facturii va fi impartita pe metri cubi declarati de fiecare apartament ) sau diferenta va fi impartita pe nr. de persoane .
Verificarea citirii contoarelor si starea sigiliilor se face de regula catre administrator dar se poate sa se faca si de o comisie aleasa de comitetul asociatiei pentru o mai buna veredicitate a celor constatate .Fac o paranteza sa va spun ca dupa ce am schimbat adm. am constatat un apartament fara contoare care in decurs de cativa ani a declarat consum cand trebuia sa fie trecut la pausal .
Art. 33. - (1) Asociatiile de proprietari constituite in condominii cu mai multe scari pot sa isi monteze contoare de apa pe fiecare scara in parte, pentru defalcarea consumului. Consumurile inregistrate de aceste contoare pot fi utilizate la repartizarea facturii pe fiecare scara. Diferentele fata de consumul inregistrat de contorul de bransament se repartizeaza fiecarei scari in cote-parti egale, in baza conventiei scrise dintre asociatiile de proprietari infiintate pe scari sau tronsoane de cladire. Consumurile inregistrate de contoarele montate in aval de contorul de bransament nu fac obiectul contractului de furnizare a serviciului si nu determina obligatii ale asociatiei de proprietari catre furnizorul serviciului respectiv
Citeste mai mult:
www.avocatnet.ro/content/art...