avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme cu asociatia
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme cu asociatia

Buna ziua,
De cand m-am mutat in blocul in care locuiesc (3 ani)am mereu nentelegeri cu asociatia de proprietari.problema mea consta in;
-Aproape la 2 -3 luni sunt trecuta pe lista de asociatie cu cite 3 metrii de apa (cate 1 metru de apa pe membru de familie) .
-Am facut nenumarate sesizari la presedintele asociatiei deoarece nu mi se pare corect sa platesc in plus atata timp cat declar corect metrii consumati dupa repartitoare.
-Am cerut verificarea tuturor apartamentelor cu apometre (unde s-a constatat nereguli).Eu am fost gasita tot timpul corect cu metrii declarati.In urma verificarilor nu s-a luat nici o masura si nici nu mi s-a scazut vreun metru de apa platit peste consumul declarat.
-Domnul presedinte m-a instiintat ca la subsol nu sunt piederi de apa,totul se datoreaza unor locatari care nu declara corect consumul si ca fiind un bloc cu 2 scari si cu intrare si contorizare numai de la scara noastra si pentru scara de langa noi trebuie sa impartim metrii nedeclarati.
-Domnul presedinte de cate ori merg sa-mi declar nemultumirea i-mi tot scoate un dosar sa ma lamureasca ca Aquaserv (institutia care ne alimenteaza cu apa si ne contorizeaza)nu dispune de bani ca sa faca un camin de contorizare pentru scara de langa noi.
-Exista lege ca atunci cand o institutie nu are bani pentru o lucrare eu sa platesc nedeclararea altora?
-Exista lege ca atunci cand nu sunt declarati metrii consumati de catre alti locatari ,asociatia sa gasesca singura solutie adaugarea consumului nedeclarat pe numarul de persoane.
-Ce pot face ?
-De cand sunt in aceasta asociatie nu s-a facut vreodata verificarea nr. de persoane aflate si declarate pe apartamente,nu s-a verificat buna montare si functionare a apometrelor si nici avizele de verificarea si sigilile apometrelor .
Acestea cine trebuie sa le faca?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 14:17, 27 Mai 2012
Daca vreti ca aceste diferente sa nu mai existe ori sa fie foarte mici, adoptati in asociatie un regulament de gestionare a apei.
Gasiti un asemenea regulament in partea dreapta a acestei pagini la "Documente utile".
www.avocatnet.ro/content/con...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartizarea diferentelor de apa veracuciula veracuciula Ce se poate face in cazul in care unii vecini nu dau citirea contorului de apa iar noi ceilalti suntem obligati mereu sa platim pierderile de apa chiar daca ... (vezi toată discuția)
Frustrat de factura la intretinere blueauth blueauth Va salut, M-am mutat de aprox un an la bloc, si recunosc ca pana acum cateva luni nu am dat prea mare importanta listei cu cheltuielile de intretinere.De ceva ... (vezi toată discuția)
Repartizare consum apa calda ionutn ionutn Buna ziua, in cadrul asociatiei de locatari, ni se cere efectuarea citirii apometrelor lunar. Deoarece n-am reusit sa fac citirea pe luna trecuta, mi s-au ... (vezi toată discuția)