avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... schib locuinta,taxe si impozite,modalitati de rezolvare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

schib locuinta,taxe si impozite,modalitati de rezolvare

Detin un apartament la casa in suprafata de 72mp,si teren 123mp si doresc sa fac un schimb cu un apartament mai mic ca si suprafata,cca 55mp plus o sulta de 9000 euro,din care 7000 euro ii primesc la negru,iar diferenta o declar la notar.Pana aici totul e clar,dar cand am fost la un notar pentru a ma interesa de costuri am ramase blocata.Apartamentul meu este evaluat de agentia imobiliara la suma de 35000 euro,iar eu trebuie sa platesc la notar dupa nu stiu ce grila un impozit la suma de 50000 euro,plus un onorariu de 3400 ron.Este corect?Ce pot face pentru a plati doar dupa suma reala?O alta problema ar fi ca proprietara celuilalt apartament imi poate achita suma de 2000 euro ramasa,doar dupa 4-5 luni.Ce clauza sau cum sa fac pentru a-mi lua masurile de siguranta ca mai primesc si diferenta de bani daca se relizeaza schimbul si in acte(adica se intabuleaza apartamentele)Sau dupa intabulare,stau cu "sufletul la gura" daca mai primesc sau nu acei bani dupa 4-5 luni.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: amaria72 , utilizator 21:32, 23 August 2011
Pt. pt suma restanta " separata" faceti la notar un contract de imprumut cu titlu executoriu, garantat cu imobilul pe care l-ati dat la schimb.
Referitor la evaluare e valabila grila notarului din zona de tranzactie si cereti tranzactia la valorile minime!
Succes!
dar este adevarat ca s-au modificat grilele notariale din februarie 2011?Locuiesc in Sibiu,si din informatiile mele am inteles ca aceste grile sunt modificate,dar in functie de fiecare oras in parte,unele cresc altele scad.De unde ma pot informa care ar fi tariful zonei A(1) din orasul Sibiu pentru un mp de teren si constructie? Va multumesc din suflet

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimb intre doua apartamente - variante BX BX Situatie: doi proprietari de apartamente aflati in alte orase vor sa faca efectiv schimb intre ei. Cum se poate realiza legal asta, in afara de vazarea si ... (vezi toată discuția)
Taxe succesiune broscuta1000 broscuta1000 Desi in unele grile se prevad reduceri de 10 %-20 % pentru imobilele mai vechi , am vazut ca putini notari aplica aceste reduceri. In unele grile valoarea ... (vezi toată discuția)
Proces cu cnadnr pentru expropriere biulian biulian Buna seara. Mama are 75 de ani si are in proprietate o camera si anexe in suprafata de circa 30 mp intr-o casuta cu 3 proprietari in sectorul 2 sos. Fabrica de ... (vezi toată discuția)