avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proces de partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proces de partaj

Buna seara!

As dorii sa aflu raspunsul la cateva intrebari daca se poate, pt un proces de partaj. Contractul de asistenta juridica se face inainte ca avocatul sa depuna dosarul sau se poate face si dupa?
Cine trebuie sa trimita notificarea catre persoana care este data in judecata si cand?
Rudele pot fi citate ca martori ?
Daca eu doresc sa vina ca martor sotia varului fostului sot este permis acest lucru?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Mihaela_Mihaela , utilizator 08:16, 24 August 2011
Asistenta judiciara se judeca in dosar separat
Poate fi citat legal orice martor in proces
Prin instanta se citeaza martorii
Contractul de asistenta juridica se face intre mine si avocatul meu, as dorii sa stiu cand trebuie facut, inainte ca el sa depuna dosarul meu sau se poate face si dupa?
Din cate am inteles rudele nu pot fi citate ca martori intr un proces de partaj.
rudele de pana la gradul 3 inclusiv, nu pot fi martori in procesul de partaj. sotia varului nu intra in acesta categorie, o puteti numi ca martor.

in legatura cu avocatul, mi s-ar parea normal inainte, ca tot dansul va redacteaza si cererea. apoi, poate cereti si cheltuieli de judecata si chitanta va trebuie in dosar..
puteti discuta si cu avocatul dvs de asta

Ultima modificare: Marți, 23 August 2011
gi-jane2, moderator
Ms. In legatura cu notificarea stie cineva ceva?
se cheama citatie si o trimite judecatoria.. cat de repede poate ea :)

Alte discuții în legătură

Partaj ginna73 ginna73 Va rog ajutatima si pe mine sa pot intelege un lucru .Am la tara o casa de vacanta destul de mare si 5000 m patrati care sunt cumparate de fostul socru dar in ... (vezi toată discuția)
Partaj cu martori mincinosi ContSters291612 ContSters291612 Buna seara, as dori sa cer un sfat ,sau cine stie poate imi dati o idee sa pot sa castig un proces. Anul trecut in luna februarie , am intentat procesul de ... (vezi toată discuția)
Am ridicat o casă cu fostul soț în curtea părinților lui. neavând acte la această casă, am dreptul la partaj? Maria755 Maria755 Buna ziua! Am ridicat o casa cu fostul sot in curtea parintilor lui. Parintii lui nu ne a trecut casa pe numele nostru. Intrebarea mea este : ne avand acte ... (vezi toată discuția)