Va rog ajutatima si pe mine sa pot intelege un lucru .Am la tara o casa de vacanta destul de mare si 5000 m patrati care sunt cumparate de fostul socru dar in actele casei titulari suntem eu cu fostul sot,am ceva de castigat dupa urma acelei case .Fostul socru mi-a zis ca sa nu am pretenti de la casa de la tara cu toate ca e si numele meu scris in actele casei .Iar altceva el a avut o casa batraneasca inainte de casatorie dupa 4 ani am vanduto si am cumparat un ap.cu 2 cam unde eram trecti amandoi in acte si la 6 ani de stat in ap.respectiv ne-am mutat la mama fostei soacre unde era mostenirea ei.Undeam facut amenajari de mii de lei si imprumuturi la cec si din veniturile noastre.Chiar nu stiu ce sa mai cred daca decat atat mi-se cuvine mie dupa 17 ani de casatorie mobila in valoare de 7000mil si 4000mil bani din care sunt socotiti si munca de la tara care am facuto eu asa spune fostul socru invatatima ce pot sa fac sa nu mai am impresia ca sunt inselata VA MULTUMESC
cf actelor, aveti dreptul la jumatate din casa de la tara si jumatate din ap cu 2 camere. insa, daca sotul dovedeste ca banii cu care s-a cumparat casa de la tara au fost ai socrului si apartamentul cu 2 cam inlocuieste un bun propriu al lui, cota dvs la partaj va fi destul de mica.
ar trebui sa consultati un avocat
Din cele ce a-ti scris sa intelegem ca sunteti in proces de partaj judiciar? Si socrul a intervenit in cauza? Structurati putin ideile. Si ordonati evenimentele in ordinea cronologica pentru ca sa pot, cel putin eu, sa va dau un raspuns care sa va ajute.
In principiu, atata timp cat sunteti coproprietara pe casa, nu vad care ar fi motivele pentru care sa nu primiti jumatate.
Pentru ca pretul nu e platit de cumparatori, recte actul e fictiv.
E interpretabil, mare lucru nu inteleg nici eu.
Mergeti la o discutie fata in fata cu un avocat, ca e important si cat agti castigati, la ce munca va referiti etc.