avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... MOSTENIRE
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

MOSTENIRE

DACA AM CALITATEA DE TUTORE FATA DE UN COPIL , IN CAZUL DECESULUI MEU ACESTA ARE DREPT LA MOSTENIRE?
ARE DREPTURI EGALE CU CELALALT COPIL AL MEU CARE ESTE INFIAT , CHIAR DACA SUNT DOAR TUTORE PENTRU ACESTA?
Cel mai recent răspuns: FLAVIA VLAD , utilizator 09:00, 24 August 2011
Faptul ca ii sunteti tutore nu ii confera vocatie succesorala la mosteni9rea dv.
Cel caruia-i sunteti tutore nu are drepturi succesorale egale cu ale fiului dvs. adoptiv.
Daca va este ruda, va fi inlaturat de la succesiune de fiul dvs. adoptiv.
Daca nu va este ruda, nu are niciun fel de drepturi succesorale.
DECI NU ARE NICI UN DREPT CA MOSTENITOR, NU?
PRACTIC EL ESTE COPILUL NEPOTULUI MEU DUPA FRATE CARE ESTE DECEDAT.
REPET , EU AM DOAR CALITATEA DE TUTORE , NU L-AM INFIAT. DECI? NU ARE DREPTURI SUCCESORALE?
Nu, copilul al carui tutore sunteti nu are vocatie succesorala in privinta bunurilor dvs.Tutela este doar o sarcina a dvs. de a ingriji si veghea la cresterea si educarea lui, de a va ingriji de interesele acestuia , a-i administra bunurile.
Doar daca l-ati fi adoptat, copilul ar fi dobandit si vocatia succesorala.Deci, nu va faceti astfel de griji.

Alte discuții în legătură

Adevarat sau fals ?principiul proximităţii gradului de rudenie între moştenitorii din aceeaşi clasă soparla62 soparla62 Adevarat ori fals ? doua puncte de vedere privind mostenirea Cote moştenire: Dacă defunctul avea copii în viaţă şi nu era căsătorit la data ... (vezi toată discuția)
Împărțire mostenire giocont giocont Bună ziua! Ținând cont de prevederile privind moștenirea, va rog să îmi spuneți cum se împarte masa succesorală in urma decesului, in cazul in care ... (vezi toată discuția)
Mostenire, succesiune? goghita goghita Am ingrijit mai multi ani pe unchii mei (matusa e sora bunicii, pe linie materna). Nu aveau copii. Matusa, ruda mea de sange, de altfel a decedat. Dupa 6 ... (vezi toată discuția)