avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... antecontract de vanzare cumparare! ajutorrrrrrrrrr!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

antecontract de vanzare cumparare! ajutorrrrrrrrrr!

bUNA ZIUA,

Sunt nou pe acest site insa am o problema si vreau daca se poate sa ma ajutati pentru ca este ceva destul de grav din punctul meu de vedere.

Problema este in felul urmator:

Parintii mei au cumparat un apartament , achitand suma integrala( 63000) , in data de 10.01.2010. Actul facut la notar pentru cumpararea acestui apartament este un antecontract de vanzare cumparare care din cate stiu eu nu prea are nici o valoare doar ca o garantie a faptului ca ai platit catre cineva o suma de bani. Din acea data si pana in ziua de azi ei nu au facut actele de vanzare cumparare iar motivele sunt de fiecare data foarte vagi iar raspunsurile sunt ca ei le vor face acte pe acel apartament insa vor trebui sa mai astepte.

Eu am zis ca mai bine decat sa ii mai las pe ei cu problema asta am considerat ca ar trebui sa ma implic si am fost la cartea funciara sa vad ce este cu acest bloc insa el nu apare nicaieri. Documentul primit de la cartea funciara atesta faptul ca blocul acesta nu are intabulare deci din acest motiv nu se pot face actele de vanzare cumparare. Proprietarul are doar pe teren cadastru si intabulare insa pe bloc nimic .

Eu am sunat la notarul unde s-au facut aceste acte si i-am rugat sa ma ajute cu toate documentele care au stat la baza acestui antecontract ( autorizatie de constructie, schita apartament , schita bloc ..etc..si alte documente care mi-ar putea fi de folos) insa m-am lovit de o doamna care mi-a spus ca trebuie verificat in arhiva....ca trebuie facuta cerere si in maxim 60 de zile se va solutiona si s-ar putea sa imi poata da aceste documente dar nu este nimic sigur. Parerea mea este ca aceasta firma are blat la acesti notari ( BIROUL NOTARIAL ETICA) si ii acopera cat se poate de mult.

in antecontract la capitolul II - OBIECTUL CONTRACTULUI scrie asa:

Subscrisa.....ma oblig sa vand sotilor...... intregul drept de proprietate asupra apartamentului.....( trebuia sa fie la dosar schita apartamentului - nu exista) .....situat la etajul ...sc ...( schita bloc inexistenta) , a imobilului in CURS DE EDIFICARE , aflat in Bucuresti.......pe terenul identificat cu nr cadastral nr ....inscrs in CF nr.......conform certificatului de urbanism nr......

Un alt capitol care ma intriga este urmatorul:

" ACTUL DE VANZARE CUMPARARE FINAL , se va semna in termen de 30 zile de la data intabularii dreptului de proprietate al vanzatorului in CF si obtinerea exstrasului de carte funciara" - tocmai ce am fost la cartea funciara si nu apare nici un bloc deci nu este intabulat nici in ziua de azi ..... CE E DE FACUT???????????

" In cazul in care actul de V-C nu se va incheia din vina vanzatorului atunci ma oblig sa achit cumparatorilor dublul tuturor sumelor primite pana la acea data , caz in care noi partile convenim ca prezentul antecontract sa constituie titlu executoriu la data scadenta ( nu exista nici o data scadenta mentionata in contract) , conform articolului 66 din L nr. 35/1995.

Va rog mult de tot sa imi raspundeti la urmatoare intrebari daca se poate:

1. Daca blocul nu este inca intabulat ....eu ce pot face ca sa imi recuperez banii sau ...dublul sumei asa cum este mentionat acolo?
2. Ce pasi mai trebuie urmati ca sa imi pot face dreptate cumva pentru ca nu mai pot sta asa fara acte pe casa .
3. notariatul unde s-au facut actele sunt obligati sa imi puna la dispozitie documentele cerute de mine atata timp cat au ca obiect un antecontract facut la ei in care sunt parte?

va multumesc si astept cat mai curand un raspuns .
Cel mai recent răspuns: ContSters214051 , utilizator 15:20, 24 August 2011
Buna ziua, va propun sa faceti o adresa vanzatorului prin care sa stabiliti o data limita pana la care sa se incheie contractul de vanzare cumparare in forma autentica, un termen de maxim 60 zile, in interiorul caruia vanzatorul ar trebui sa-si intabuleze dreptul de proprietate. Depasirea termenului respectiv va va da posibilitatea actionarii sale in instanta in vederea restituirii dublului sumei primite sau a perfectarii actelor
ferastrauir a scris:

Un alt capitol care ma intriga este urmatorul:

" ACTUL DE VANZARE CUMPARARE FINAL , se va semna in termen de 30 zile de la data intabularii dreptului de proprietate al vanzatorului in CF si obtinerea exstrasului de carte funciara" - tocmai ce am fost la cartea funciara si nu apare nici un bloc deci nu este intabulat nici in ziua de azi ..... CE E DE FACUT???????????

" In cazul in care actul de V-C nu se va incheia din vina vanzatorului atunci ma oblig sa achit cumparatorilor dublul tuturor sumelor primite pana la acea data , caz in care noi partile convenim ca prezentul antecontract sa constituie titlu executoriu la data scadenta ( nu exista nici o data scadenta mentionata in contract) , conform articolului 66 din L nr. 35/1995.

contractul dvs este afecta de o modalitate, repesctiv "conditie" care dupa parea mea este pur potestativa- respectiv nula...Si aici ma refer la imprejurarea ca el face cartea funciara cand vrea, urmand ca dvs sa incheiati contractul in 30 zile dupa ce ...el vrea sa faca.........

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere antecontract apartament alinaaline alinaaline Buna ziua.Am incheiat un antecontract de vanzare-cumparare pt un apartament nou cu o firma in anul 2008(de fapt o mansarda) pe care l-am achitat ... (vezi toată discuția)
Antecontract locuinta clubbero1 clubbero1 Buna seara! Vreau sa cumpar un apartament nou cu \"prima casa\". Proprietarul imobilului are acte pentru teren si constructie, dar nu are dezmembrarea pe ... (vezi toată discuția)
Garsoniera fara cadastru car-men car-men Buna ziua, Vreau sa cumpar o garsoniera dar nu are cadastru. Urmeaza sa il faca cu un avans pe care i l-as da eu in urma semnarii unui antecontract. Ce ... (vezi toată discuția)