Mihail-Mihai a scris:
din celalat punct de vedere statului avocatului precizeaza clar activitati compatibile astfel orice alte activitati sunt excluse.
Este adevarat ca art. 16 din Legea 51/1995 - republicata, pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat, prevede activitati compatibile cu profesia de avocat, dar acestea
nu sunt limitativ enumerate, ci exemplificativ. In schimb, prevederile art. 15 din aceeasi lege,
ca prevederi imperative, sunt aplicabile intocmai si numai pentru acele activitati si anume:
"Art. 15
Exercitarea profesiei de avocat este incompatibila cu:
a)
activitatea salarizata in cadrul altor profesii dect cea de avocat;
b)
ocupaitile care lezeaza demnitatea si independenta profesiei de avocat sau
bunele moravuri;
c)
exercitarea nemijlocita de fapte materiale de comert."
Activitatea unui avocat poate fi compatibila, in consecinta si cu alte activitati decat cele de prevazute de art. 16, dar este
categoric incompatibila cu cele prevazute de art.15.
Strict referitor la speta dvs., nu cred ca este discutabila cu adevarat, imposibilitatea intrunirii a doua identitati fisscale pentru aceeasi persoana fizica (fie ea autorizata, deoarece si in cazul unei singure PFA persoaana are o identitate fiscala ca individ pe CNP si una pe CIF-ul PFA), fiiind insa discutabile compatibilitatile intrunirii activitatilor, care, in cazul PFA, sunt supuse unor
autorizari ale unor organisme competente legal in a da aceste autorizari si care nu cred ca le pot intruni in cadrul aceleeasi PFA. Sfatul meu este sa mergeti si sa intrebati si la ANAF local (la serviciul de relatii cu publicul sau chiar la registratura), dar si la Barou.
Cred insa ca daca voi cultiva legume la mine in gradina, nimeni nu va crede ca fac ceva "care lezeaza demnitatea si independenta profesiei", ceea ce ar trebui sa creada daca asi lenevi (sa nu zic ...puturosi/ verb aplicabil multor romani B-)) cat e ziulica de mare!
Iar daca aveti timp pentru toate si faceti si avocatura, eu unul nu pot decat sa va invidiez!!!