avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 227 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... avocat si traducator
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

avocat si traducator

Buna seara,
Am o nelamurire. Un avocat poate fi si traducator autorizat in acelasi timp?
Am gasit pe internet un domn avocat din Sibiu care era si traducator autorizat si am mai vazut si profilul unui utilizator (sau consultant) de la Avocatnet.ro din care reiesea ca este si avocat si traducator.
Va multumesc frumos pentru sfaturi.
Cel mai recent răspuns: Luciana Guraliu-Macovei , Avocat 00:46, 16 Septembrie 2009
Conform Art. 14 din Legea nr.51/1995
Exercitarea profesiei de avocat este incompatibila cu:
a) activitatea salarizata in cadrul altor profesii decat cea de avocat;
b) ocupatiile care lezeaza demnitatea si independenta profesiei de avocat sau bunele moravuri;
c) exercitarea nemijlocita de fapte materiale de comert.
Activitatea de traducator nu este o activitate incompatibila cu profesia de avocat.
Activitatea de traducator se poate exercita in baza legii nr. 178/1997 modficata, avand atestat in acest sens dat de catre Ministerul Justitiei
Problema asta s-a ridicat si cadrul examenului de primire in profesie...daca ati participat la el in Legea 51/1995 aveti caracterizate toate incompatibilitatile privind exercitarea profesiei de avocat iar sub acest aspect,calitatea de traducator autorizat poate fi exercitata in acelasi timp cu profesia de avocat,nu este considerata activitate incompatibila.
Va multumesc frumos pentru raspuns. As mai avea o nelamurire. Cum facturezi pentru serviciile de traducator? Pe cabinetul de avocat?
Nu,serviciile privind exercitarea profesiei de avocat si tot ceea ce tine de activitatile fiduciare si cererile de consultanta juridica,etc,sunt independente de activitatile exercitate in calitate de avocat,deci in nici un caz nu vor fi facturate pe cabinet de avocat.
asta inseamna ca ar trebui facut un PFA pentru serviciile de traducator?

Alte discuții în legătură

Poti profesa ca avocat si consilier juridic in acelasi timp? sorinqk sorinqk Buna ziua, Poti profesa ca avocat si consilier juridic angajat intr-o institutie? Am inteles de pe un blog ca sunt incompatibile aceste doua profesii dar ... (vezi toată discuția)
poti profesa ca avocat si contabil in acelasi timp? IrinaAlexa IrinaAlexa Buna ziua Poti sa fii avocat si contabil in acelasi timp? Multumesc (vezi toată discuția)
Incompatibilitati cu profesia de avocat lavinia2 lavinia2 buna ziua, doresc sa imi infiintez un PFA avand ca si obiect de activitate agricultura, cu fonduri alocate din cadrul uniunii europene si as dori sa stiu ... (vezi toată discuția)