avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... avocat si traducator
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

avocat si traducator

Buna seara,
Am o nelamurire. Un avocat poate fi si traducator autorizat in acelasi timp?
Am gasit pe internet un domn avocat din Sibiu care era si traducator autorizat si am mai vazut si profilul unui utilizator (sau consultant) de la Avocatnet.ro din care reiesea ca este si avocat si traducator.
Va multumesc frumos pentru sfaturi.
Cel mai recent răspuns: Luciana Guraliu-Macovei , Avocat 00:46, 16 Septembrie 2009
de activitatea de traducator ...scz...
In mod normal,da...atat timp cat este vorba de un traducator autorizat,cu siguranta se poate constitui in PFA ca sa isi poata exercita si activitatea privind calitatea de traducator,altfel,nu vad cum ar fi traducator autorizat daca nu e constituit sub o astfel de forma...
Nu sunt de acord ca activitatea de traducator nu este incompatibila cu profesia avocat. Trebuie nuantat. Caci, atata vreme cat pentru serciviile tale facturezi, este o activitate comerciala, deci incompatibila. Vinzi cunostintele de limba straina. De ce sa nu vindem castraveti atunci pe PFA, care ar fi diferenta? Dar, daca misiunea ta de traducator autorizat se limiteaza la activitati in interesul justiei (traduceri orale si in scris la cererea instantei), aceasta nu este o activitate incompatibila, deoarece expertul judiciar este obligat sa-si dea concursul pt infaptuirea justitiei. Doar ca apoi nu mai poti interveni in acel dosar in calitate de avocat.
zimbru a scris:

Nu sunt de acord ca activitatea de traducator nu este incompatibila cu profesia

avocat. Trebuie nuantat. Caci, atata vreme cat pentru serciviile tale facturezi, este o activitate comerciala, deci incompatibila. Vinzi cunostintele de limba straina. De ce sa nu vindem castraveti atunci pe PFA, care ar fi diferenta? Dar, daca misiunea ta de traducator autorizat se limiteaza la activitati in interesul justiei (traduceri orale si in scris la cererea instantei), aceasta nu este o activitate incompatibila, deoarece expertul judiciar este obligat sa-si dea concursul pt infaptuirea justitiei. Doar ca apoi nu mai poti interveni in acel dosar in calitate de avocat.

Cadrul legal este interpretabil si da,aveti foarte mare dreptate cand sustineti ca activitatea de traducator autorizat este incompatibila cu exercitarea profesieid e avocat....problema e urmatoarea.....atat timp cat legea cadru nu prevede niici o dispozitie speciala in acest sens.....cum ar trebui aplicata???se prevede doar faptul ca nu este incompatibila dar nu si cazul in care aceasta calitate ar fi incompatibila cu exercitarea profesiei de avocat.....si mai mult decat atat....in justitie nu poate sa isi exercite profesia de traducator autorizat pentru ca exista deja un expert autorizat de instante in acest sens....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poti profesa ca avocat si consilier juridic in acelasi timp? sorinqk sorinqk Buna ziua, Poti profesa ca avocat si consilier juridic angajat intr-o institutie? Am inteles de pe un blog ca sunt incompatibile aceste doua profesii dar ... (vezi toată discuția)
poti profesa ca avocat si contabil in acelasi timp? IrinaAlexa IrinaAlexa Buna ziua Poti sa fii avocat si contabil in acelasi timp? Multumesc (vezi toată discuția)
Incompatibilitati cu profesia de avocat lavinia2 lavinia2 buna ziua, doresc sa imi infiintez un PFA avand ca si obiect de activitate agricultura, cu fonduri alocate din cadrul uniunii europene si as dori sa stiu ... (vezi toată discuția)