avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Poti profesa ca avocat si contabil in acelasi timp?
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Poti profesa ca avocat si contabil in acelasi timp?

Buna ziua
Poti sa fii avocat si contabil in acelasi timp? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Alex Chiciu , Avocat 09:01, 24 Ianuarie 2013
Exercitarea profesiei de avocat este incompatibilă cu activitatea salarizată în cadrul altor profesii decât cea de avocat, cu ocupațiile care lezează demnitatea și independența profesiei de avocat sau bunele moravuri și cu exercitarea nemijlocită de fapte materiale de comerț.
Exercitarea profesiei de avocat este compatibilă cu: calitatea de deputat sau senator, consilier în consiliile locale sau județene, cu activități și funcții didactice în învățământul juridic superior, cu activitatea literară și publicistică, cu calitatea de arbitru, mediator, conciliator sau negociator, consilier fiscal, consilier în proprietate intelectuală, consilier în proprietate industrială, traducător autorizat, administrator sau lichidator în cadrul procedurilor de reorganizare și lichidare judiciară, în condițiile legii.

Consilier fiscal da, lichidator da.....contabil as spune ca nu.....Cititi si dvs.Legea 51/1995 actualizata si Statutul profesiei, poate imi scapa mie, dar eu dupa o lectura as deduce ca profesia de avocat nu este compatibila cu cea de contabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Traducator/avocat Cabinet individual de Avocatura Cabinet individual de Avocatura este compatibila profesia de avocat cu cea de traducator autorizat? (vezi toată discuția)
Avocat si contract de munca marianicoo marianicoo as vre sa stiu daca un avocat care este membru in barou (doar cu numele) are dreptul ,sau e legal sa fie si angajat cu contract ind.de munca. (vezi toată discuția)
Poti profesa ca avocat si consilier juridic in acelasi timp? sorinqk sorinqk Buna ziua, Poti profesa ca avocat si consilier juridic angajat intr-o institutie? Am inteles de pe un blog ca sunt incompatibile aceste doua profesii dar ... (vezi toată discuția)