Legea privind autorizarea şi plata traducătorilor şi interpreţilor nr. 178/1997 cu modificări şi completări, art. 1, (4): Avocaţii pot angaja şi utiliza interpreţi şi traducători în scopul exercitării profesiei, potrivit legii. - eu o vad ca un avantaj. Nu am gasit nici o referire la incompatibilitati.
Nu stiu ce scrie in regulamentul avocatilor, dar am gasit urmatorul articol (sursa:
[ link extern ] ):
"Incompatibilităţi şi compatibilităţi
Exercitarea profesiei de avocat
este incompatibilă cu activitatea salarizată în cadrul altor profesii decât cea de avocat, cu ocupaţiile care lezează demnitatea şi independenţa profesiei de avocat sau bunele moravuri şi cu exercitarea nemijlocită de fapte materiale de comerţ.
Exercitarea profesiei de avocat este
compatibilă cu: calitatea de deputat sau senator, consilier în consiliile locale sau judeţene, cu activităţi şi funcţii didactice în învăţământul juridic superior, cu activitatea literară şi publicistică, cu calitatea de arbitru, mediator, conciliator sau negociator, consilier fiscal, consilier în proprietate intelectuală, consilier în proprietate industrială,
traducător autorizat, administrator sau lichidator în cadrul procedurilor de reorganizare şi lichidare judiciară, în condiţiile legii."