avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... bani dati ca promisiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

bani dati ca promisiune

Am incheiat o promisiune ,am dat o suma -nu prea mult- ca peste 45 de zile sa achit avans pentru un imobil care apartine la doi proprietari.Cand am vrut sa semnam toti trei antrecontractul ,chiar proprietarul cu care am incheiat actul de promisiune ....(deci numai cu el am incheiat ,dar am discutat si cu cealaltsi nu am observat ca ei doi nu se inteleg...)
mi-a atras atentia ca constructia nu este chiar buna ,sunt probleme cu nivelul constructiei,cu izolatia .Eu in aceste conditii nu am mai depus avansul dar banii dati ca promisiune nu am primit inapoi ca eu m-am razgandit.
Am fost inselata ? Cum pot recupera banii dati ca promisiune ?
multumesc
Cel mai recent răspuns: ili47 , utilizator 12:55, 27 August 2008
Dvs vorbiti de doua promisiuni - una incheiata si pentru care ati achitat banii, si o a doua pe care nu ati mai semnat-o si nu ati mai platit arvuna. Care este situatia de fapt? In ce conditii ati platit suma? Ce acte scrise aveti?
Din ce relatati dumneavoastra mare lucru nu se intelege, din ce am inteles eu, vina va apartine, inainte de a da banii trbuia sa studiati bine constructia,daca nu va pricepeti va luati un specialist. Referitor la recuperatul banilor, depinde ,daca aveti un act de mina cu martori s-au la notariat si ce cuprinde acel act ( daca ati prevazut in acel act ca, in eventualitatea in care pina la incheierea tranzactiei definitive veti descoperi eventuale nereguli la cladire, proprietarii sunt obligati sa va restituie banii dati ca promisiune, cum spuneti dumneavoastra ),altfel nu vad cum ati mai putea recupera banii. Poate cu buna vointa proprietarilor.#-o
Un singur act am scris ,cu unul din proprietari mcu martori si am dat banii.
Tot acest proprietar inainte sa achit avansul si sa scriem antecontractul m-i a atras atentia ,ca sunt probleme ..
OK, si in acest act semnat cu unul dintre proprietari ce ati scris? ca va obligati sa incheiati un antecontract??
Da,
si cand am venit ,sa semnam toti trei,propritarul la cine am dat banii ,intre patru ochi mi-a spus ca ce probleme e casa ,dar el deja a dat banii partenerului...............care deja a si pus semnatura pe antercontarct.............si s-a enervat ca eu de ce ma razgandesc .

Alte discuții în legătură

Antecontract vanzare cumparare - executare cumparator apetra apetra Cumparator in cazul achizitiei unui teren si a unor imobile; suntem in faza in care asteptam cele 30 zile pentru exercitare drept preemtiune. Nu este prevazuta ... (vezi toată discuția)
Antecontract - clauza de razgandire mirelamaria mirelamaria Buna ziua! intr-un antecontract ce presupune clauza de razgandire.......o razgandire pur si simplu sau implica o ,, razgandire\'\' din motive intemeiate ... (vezi toată discuția)
Pre contract detalii raluca tivichi raluca tivichi daca se poate imi puteti spune mai exact ce ar fi in favoarea mea sa mai stipulez in pre contract pe langa : 1.transferul de propietate se va face in ... (vezi toată discuția)