avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... pre contract detalii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

pre contract detalii

daca se poate imi puteti spune mai exact ce ar fi in favoarea mea sa mai stipulez in pre contract pe langa :
1.transferul de propietate se va face in momentul achitarii diferentei de bani convenita in pre contract de comun acord si la data stabilita ...
2.mutarea se va face in 5 zile lucratoare de la data inchierii actului de vanz.cump respectiv achitare intregii sume convenita in anrecontract la data ....
3.daca tranzactia nu se efectueaza din vina cump la data stabilita in antecontract , cump va pierde avansul achitat.

va multumesc anticipat
Ultima modificare: Vineri, 17 Iulie 2009
raluca tivichi, utilizator
Cel mai recent răspuns: Manuela Bernat , Consilier juridic 14:14, 18 Iulie 2009
Da, categoric ! Este chiar indicat ca in pre-contract sa aveti cuprinse cat mai multe detalii cu privire la tranzactia care urmeaza sa o incheiati.
Antecontractul de vanzare cumparare poate contine o clauza de arvuna.

Poate fi , de asemenea , prevazut un alt termen contractual , la care sa opereze transferul dreptului de proprietate , care sa nu coincida cu remiterea bunului si plata pretului.(contractul de vanzare cumparare sa fie afectat de un termen suspensiv )
Ultima modificare: Duminică, 19 Iulie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
de regula se constituie arvuna suma platita ca si avans.
Avansul platit de cumparatorii promitenti se pierde daca incheierea contractului final nu se mai face din culpa lor.
Daca incheierea contractului final nu se mai face din culpa vanzatorilor promitenti, acestia se obliga sa restituie dublul avansului. Cand noi am cumparat apartamentul nostru clauza aceasta ne-a salvat, pentru ca dupa negocieri si semnarea ante CVC ului, proprietarul se razgandise si voia sa ceara mai mult, noi iara nu mai voiam sa dam mai mult, normal! Dar pt. ca avansul dat era mai consistent si dublul ar fi fost ... =D> waw ... nu au avut incotro si trebuia sa isi respecte promisiunea din ante CVC.
In rest se specifica obligatoriu cum se va achita restul de pret, in ce anume, lei, euro, ... daca e valuta atunci la ce curs, in cate transe, daca e cazul, iar daca trece o perioada mai lunga de timp intre ante cvc si contractul final sa solicitati chitante de utilitati, gaz, curent, sa fiti sigur ca sunt platite la zi cheltuielile (de altfel asta notarul va trebui sa ceara oricum, dar pt. orice caz verificati-va.)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract de vanzare-cumparare fara conditii impuse cumparatorului mirea mirea Am incheiat un antecontract de vanzare-cumparare unde conditiile impuse pentru vanzator erau: in cazul in care perfectarea contractului de vanzare cumparare ... (vezi toată discuția)
Razgandire vanzator ContSters22096 ContSters22096 A si B au incheiat in antecontract de vanzare - cumparare. Daca A nu mai vrea sa vanda, ce pateste in afara de restituirea avansului incasat? (vezi toată discuția)
Rezolutionare antecontract v-c imobil emmaolaru emmaolaru Buna ziua, Am incheiat un antecontract pentru vanzarea unui apartament, insa intre timp am gasit un cumparator care ofera un pret mai bun. In antecontract ... (vezi toată discuția)