daca se poate imi puteti spune mai exact ce ar fi in favoarea mea sa mai stipulez in pre contract pe langa :
1.transferul de propietate se va face in momentul achitarii diferentei de bani convenita in pre contract de comun acord si la data stabilita ...
2.mutarea se va face in 5 zile lucratoare de la data inchierii actului de vanz.cump respectiv achitare intregii sume convenita in anrecontract la data ....
3.daca tranzactia nu se efectueaza din vina cump la data stabilita in antecontract , cump va pierde avansul achitat.
Antecontractul de vanzare cumparare poate contine o clauza de arvuna.
Poate fi , de asemenea , prevazut un alt termen contractual , la care sa opereze transferul dreptului de proprietate , care sa nu coincida cu remiterea bunului si plata pretului.(contractul de vanzare cumparare sa fie afectat de un termen suspensiv )
de regula se constituie arvuna suma platita ca si avans.
Avansul platit de cumparatorii promitenti se pierde daca incheierea contractului final nu se mai face din culpa lor.
Daca incheierea contractului final nu se mai face din culpa vanzatorilor promitenti, acestia se obliga sa restituie dublul avansului. Cand noi am cumparat apartamentul nostru clauza aceasta ne-a salvat, pentru ca dupa negocieri si semnarea ante CVC ului, proprietarul se razgandise si voia sa ceara mai mult, noi iara nu mai voiam sa dam mai mult, normal! Dar pt. ca avansul dat era mai consistent si dublul ar fi fost ... =D> waw ... nu au avut incotro si trebuia sa isi respecte promisiunea din ante CVC.
In rest se specifica obligatoriu cum se va achita restul de pret, in ce anume, lei, euro, ... daca e valuta atunci la ce curs, in cate transe, daca e cazul, iar daca trece o perioada mai lunga de timp intre ante cvc si contractul final sa solicitati chitante de utilitati, gaz, curent, sa fiti sigur ca sunt platite la zi cheltuielile (de altfel asta notarul va trebui sa ceara oricum, dar pt. orice caz verificati-va.)