avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... rezolutionare antecontract V-C imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

rezolutionare antecontract V-C imobil

Buna ziua,

Am incheiat un antecontract pentru vanzarea unui apartament, insa intre timp am gasit un cumparator care ofera un pret mai bun. In antecontract sunt precizate ca si clauze:
(i) daca CVC nu se incheie din culpa promitentului vanzator, acesta este obligat sa restituie avansul cu titlul de arvuna si daune de interese
(ii) promitentul cumparator va avea dreptul sa solicite inscrierea in CF a unei ipoteci legale asupra imobiliului pentru restituirea sumei platite cf. art 2386 NCC pct 2
(iii) partile solicita notarea antecontractului in CF cf art 906 NCC.

In ideea ca as dori sa solicit rezilierea antecontractului, intrebarea mea este: daca respect punctul (i), adica returnez arvuna si platesc daunele, poate cealalta parte (cumparatorul) poate sa aiba alte solicitari, ex. sa ceara in instanta plata pentru prejudiciile cauzate, sau o hotarare care sa tina loc de CVC?

Multumiri anticipate pentru raspuns si sfaturi.
EO
Ultima modificare: Miercuri, 13 Februarie 2013
emmaolaru, utilizator

Alte discuții în legătură

Antecontract de vânzare-cumpărare garsonieră. cum procedez ca să mă asigur că nu rămân fără avans, sau că o vinde altcuiva? andreicristi andreicristi Buna ziua, doresc sa achizitionez o garsoniera, iar proprietarul doreste sa facem un antecontract de v-c si sa-i ofer o suma avans, toate acestea la notar. In ... (vezi toată discuția)
Renuntare antecontract vanzare cumparare Razvan112 Razvan112 Buna ziua, Am facut un antecontract vanzare cumparare si doresc rezilierea acestuia. In antecontract sunt stipulate urmatoarele: \"In cazul in care ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare- cumparare IUSTINA PETECUTA IUSTINA PETECUTA Am incheiat un antecontract de vanzare -cumparare, la notar, pentru o locuinta aflata in curs de executie , am achitat avansul, dar nu am notat antecontractul ... (vezi toată discuția)