avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... schimbare medic familie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

schimbare medic familie

Daca ma mut de la un medic de familie, trebuie sa achit catre acesta vreo taxa?
Ce obligatii am vi-a-vis de acesta?
Multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 20:11, 26 August 2011
Nu aveti nici o obligatie materiala fata de medicul de familie. Trebuie doar sa va luati de la acesta dosarul dumneavoastra medical si sa il predati la medicul de familie la care doriti sa va mutati.
ancamoise a scris:

Daca ma mut de la un medic de familie, trebuie sa achit catre acesta vreo taxa?
Ce obligatii am vi-a-vis de acesta?
Multumesc pentru raspuns.

Schimbarea medicului de familie sau a medicului stomatolog nu se poate face decat dupa cel putin 6 luni de la ultima inscriere.
Pentru schimbarea medicului, va trebui sa obtineti acceptul noului medic la care va veti prezenta cu actele necesare inscrierii la medicul de familie sau stomatolog.(acte ce constituie dovada achitarii sau scutirii de la plata contributiei la asigurarile de sanatate).
De asemenea, va trebui sa-i comunicati acestuia numele fostului medic la care ati fost inscrisi. Noul medic va trebui sa transmita casei de asigurari si fostului medic faptul ca v-a preluat in evidenta sa.
mergeti la noul medic de familie,faceti o cerere aici si acesta va obtine fisa medicala de la celalalt.

vedeti daca doreste sa va primeasca.
Primul pas este acceptul noului medic ales,dupa inscrierea pe lista sa,noul medic solicita de la fostul medic si fisa medicala a pacientului .
Eu am acceptul noului medic de familie, si m-am dus cu fisa de transfer, completata de acesta, la vechiul medic pentru a i-o preda si pentru a-mi lua dosarul de la dansa.
Vechea doamna doctor mi-a cerut sa-i xeroxez dosarul si sa-i achit o taxa de 5 lei.

Alte discuții în legătură

Schimbare medic de familie in alt oras decat cel de domiciliu viorel1179 viorel1179 Buna, am o nelamurire. De aproximativ 2 ani m-am mutat in alt oras si as vrea sa ma inscriu aici la un medic de familie. Ideea este ca eu stau cu chirie aici ... (vezi toată discuția)
Aviz cas pentru inscriere la alt medic de familie danleescu danleescu Buna ziua, Mi-am schimbat domiciliul in alt judet, medicul la care doresc sa ma inscriu imi solicita un avizde la casa de sanatate din judetul unde am ... (vezi toată discuția)
Schimbare medic familie danleescu danleescu Ma intereseaza ce trebuie sa fac si ce acte imi trebuie pentru a schimba medicul de familie in alt judet pentru o o pensionara. De asemenea pentru schimbarea ... (vezi toată discuția)