avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Schimbare medic de familie in alt oras decat cel de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Schimbare medic de familie in alt oras decat cel de domiciliu

Buna, am o nelamurire. De aproximativ 2 ani m-am mutat in alt oras si as vrea sa ma inscriu aici la un medic de familie. Ideea este ca eu stau cu chirie aici si nu am viza de flotant (m-am mutat cu serviciul), iar buletinul este pe orasul de domiliciu.
1. Care este procedura ce trebuie urmata pentru a face aceasta schimbare?
2. Ce acte imi trebuie pentru asta?
3. E nevoie sa merg si la casele de asigurari de sanatate din noul oras respectiv orasul de domiciliu?
Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 24 Septembrie 2018
viorel1179, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:53, 25 Septembrie 2018
Schimbarea medicului de familie sau a medicului stomatolog nu se poate face decat dupa cel putin 6 luni de la ultima inscriere.

Pentru schimbarea medicului, va trebui sa obtineti acceptul noului medic la care va veti prezenta cu actele necesare inscrierii la medicul de familie sau stomatolog. De asemenea, va trebui sa-i comunicati acestuia numele fostului medic la care ati fost inscrisi. Noul medic va trebui sa transmita casei de asigurari si fostului medic faptul ca v-a preluat in evidenta sa.

Daca noul medic este din alt judet, consultati informatiile referitoare la inscrierea la medicul de familie sau stomatolog.

Sursa : [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aviz cas pentru inscriere la alt medic de familie danleescu danleescu Buna ziua, Mi-am schimbat domiciliul in alt judet, medicul la care doresc sa ma inscriu imi solicita un avizde la casa de sanatate din judetul unde am ... (vezi toată discuția)
Schimbare medic familie in alt oras Micaela 14 Micaela 14 Buna, am o alta nelamurire. De aprox. 6 luni m-am mutat in alt oras si as vrea sa ma inscriu aici in Pitesti la un alt medic de familie.Ideea este ca eu stau ... (vezi toată discuția)
Schimbare medic familie danleescu danleescu Ma intereseaza ce trebuie sa fac si ce acte imi trebuie pentru a schimba medicul de familie in alt judet pentru o o pensionara. De asemenea pentru schimbarea ... (vezi toată discuția)