avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drum de acces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drum de acces

buna ziua.am un teren pe care vreau sa construiesc o casa,am ajuns la faza cu nomenclatura stradala.terenul e impartit in mai multe parcele,in dreapta sunt doua parcele,iar in stanga sunt trei parcele. pe mijloc s-a lasat de fiecare dintre cei care au parcele acolo un drum de acces(fiecare a lasat o cota parte din teren),pt care exista estras CF.drumul are o latime de 4m,iar lungimea este de circa 80m. intrebarea mea este daca acest drum este suficient de lat,pt ca cei de la primarie mi-ai zis ca nu o sa primesc autorizatie de constructie pt ca ar trebui sa fie de 8m.puteti sa-mi spuneti ceva despre acest aspect? va multumesc:)
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 04:49, 27 August 2011
Este OK latimea drumului. Solicitati primarie sa va raspunda in scris si sa va dea baza legala.
sunteti sigur?
o lege dupa care sa ma ghidez,ca sa stiu ce sa vb la primarie,nu este?
Cititi si prezentati primariei Ordinul 66 din 30 iunie 2000 (Ordinul 66/2000)
si
Norma tehnica din 27/01/1998 privind proiectarea, construirea si modernizarea drumurilor.

Se aplica STAS 2900-89 [ link extern ]

Ultima modificare: Vineri, 26 August 2011
Alexandru Munteanu, Avocat
In plus exista Regulamentul general si regulamentul local de urbanism care este intocmit de catre consiliul local respectiv.
In conditiile in care fiecare parcela are manevra de intoarcere din curtea sa, drumul de care vorbiti nefiind drum de interes national, judetean , comunal, acesta trebuie sa indeplineasca doar conditia de apermite accesul masinilor de pompieri, vidanje, salvari(toate acestea necirculand continuu)si care au dimensiuni maximum de 3m.Cereti in scris justificarea unei latimi mai mare de 4 m. si anuntati ca puteti sa-i actionati in judecata pt. refuz eliberare A.C , Iin conditiile in care drumul de acces indeplineste toate cerintele pentru un exercitiu deplin al dreptului de proprietate.
Neeliberarea A.C inseamna un abuz de putere pentru care pot plati si daune.(primaria si functionarul care nu elibereaza autorizatia respectiva).
Cum este inregistrat acel drum-proprietate publica sau privata?Este trecut in planul cadastral al cuiva? Ceilalti vecini si-au construit locuinte?

Alte discuții în legătură

Certificat de urbanism - drum de servitute insuficient raluca1st raluca1st Buna ziua As avea nevoie de un sfat in problemele pe care le-am intampinat in incercarea de a obtine certificat de urbanism pentru un teren aflat in zona ... (vezi toată discuția)
Servitute teo55 teo55 buna ziua, Detin un teren intravilan cu destinatia teren constructii avand acces la strada pe un drum cu latimea de 3m, drum aflat in proprietatea mea. ... (vezi toată discuția)
Construcție de locuință - 7ml din axul drumului cain2k cain2k Bună seara, Dețin un teren ce are deschidere de 16 ml la drumul sătesc. Pe o laterală, există o parcelă, cotă indiviză 1/4, de 4m lățime (pe ... (vezi toată discuția)