avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Dreturi de copywright internationale
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Dreturi de copywright internationale

Buna ziua,

As vrea sa stiu si eu de unde as putea afla daca un site care se adreseaza pietei globale, are drepturi de copywright asupra unor elemente din denumire, asa cum afirma in cadrul acelui site.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Mioara Radulescu , Consultant proprietate industriala 18:18, 26 August 2011
Marcile se inregistreaza national / comunitar. Nu exista stricto sensu "piata globala".

Baza de date sunt
[ link extern ]
[ link extern ]
[ link extern ]

Buna ziua,

As mai avea o intrebare:

- luam ca si exemplu ipotetic un cuvant inregistrat ca si marca - ex: footsoccer
- o firma inregistreaza un domeniu web gen : www.footsoccer.com (domeniul fiind liber)
insa nu utilizeaza acea marca in continutul site-ului
- poate fi data in judecata acea firma pt incalcarea drepturilor de copywright?

Sper ca am fost suficient de explicit.
Multumesc!
Protectia unei marci prin inregistrare este una foarte puternica deoarece confera tituarului sau dreptul exclusiv de a folosi acea marca pe teritoriul statului sau statelor unde marca a fost inregistrata. Ca urmare, daca o firma a retinut un nume de deomeniu dupa data inregistrarii unei marci si domeniul contine integral acea marca, titularul marcii isi poate pune numeroase intrebari. De ce a fost aleasa marca sa? Stia detinatorul domeniului ca marca este inregistrata si care sunt efectele acestei inregistrari? care sunt atingerile reale la businessul sau?Ce vor crede consumatorii lui cand vor gasi acest site? ce vor crede utilizatorii site-ului care contine marca, daca marca de exemplu este una cunoscuta de public?Aceste intrebari vor fi puse indiferent ca in interiorul site-ului NU se face referire la denumirea marci. Raspunsurile la aceste intrebari il va decide pe titularul marcii cum sa procedeze.Probabil va va scrie o scrisoare, ca prim pas, scisoare la care va trebui sa raspundeti. Apoi...mai vedeti cum vor decurge ostilitatile sau negocierile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marca inregistrata !!! kisscash kisscash Buna ziua, Cine-si poate da cu parerea in urmatoarea speta : 1. In luna ianuarie 2010 am cumparat un domeniu de Internet pe viatza (ex: www.exemplu.ro). 2. ... (vezi toată discuția)
Inregistrare marca Patricia_Lucia Patricia_Lucia Buna ziua . Va rog daca se poate , sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare : Daca inregistrez o marca,mai exista un site cu aceeasi denumire, insa ... (vezi toată discuția)
Trademarkuri diferite pe aceleasi cuvinte Stadva Stadva De curand am achizitionat domeniul gettingdown.co.uk .Am verificat existenta trademarkului , in UK , pe expresia [i]getting down [/i] si nu am gasit . Dupa ce ... (vezi toată discuția)