avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Termen de raspuns solicitare de clarificare licitatie
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Termen de raspuns solicitare de clarificare licitatie

Buna ziua.
Intrebarea mea este daca o autoritate contractanta este obligata sa raspunda in maxim 3 zile lucratoare la o solicitare de clarificare? In OUG 34 se precizeaza ca temen de raspuns o perioada care " de regula intr-o perioada care sa nu depaseasca 3 zile lucratoare". Acest "de regula" da dreptul autoritatii contractante sa raspunda la termenul limita de publicare a raspunsurilor la clarificari, inscris in documentatie, chiar daca solicitarea a fost transmisa cu 20 de zile inainte?
O solicitare de clarificare se considera a fi transmisa catre autoritatea contractanta daca este transmisa doar scanata prin e-mail la adresa de e-mail inscrisa in documentatie?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: larrym , utilizator 19:44, 29 August 2011
HG 925/2006 - Art. 32. (1) in cazul in care autoritatea contractanta primeste solicitari de clarificare cu privire la prevederile documentatiei de atribuire, aceasta are obligatia de a raspunde la aceste solicitari, respectand prevederile art. 78 alin. (2)si (3) din ordonanta de urgenta.

ART. 78
(1) Orice operator economic interesat are dreptul de a solicita clarificari privind documentatia de atribuire.
(2) Autoritatea contractanta are obligatia de a raspunde, in mod clar, complet si fara ambiguitati, cat mai repede posibil, la orice clarificare solicitata, intr-o perioada care nu trebuie sa depaseasca, de regula, 3 zile lucratoare de la primirea unei astfel de solicitari din partea operatorului economic.
(3) Autoritatea contractanta are obligatia de a transmite raspunsurile - insotite de intrebarile aferente - catre toti operatorii economici care au obtinut, in conditiile prezentei ordonante de urgenta, documentatia de atribuire, luand masuri pentru a nu dezvalui identitatea celui care a solicitat clarificarile respective.
ART. 79
(1) Fara a aduce atingere prevederilor art. 78 alin. (2),in msura in care clarificarile sunt solicitate in timp util, raspunsul autoritatii contractante la aceste solicitari trebuie sa fie transmis nu mai tarziu de 6 zile inainte de data limita stabilita pentru depunerea ofertelor.


In ceea ce priveste transmiterea clarificarii prin e-mail, este de ajuns utilizarea acestei metode, cu precizarea ca, sa bifati optiunea de confirmare de "request a read receipt"


---imi dau seama ca o sa spuneti:
dar in 6 zile reusesc sa-mi modific oferta!?

Atunci cred ca se va aplica:
ART. 72
Autoritatea contractanta are obligatia de a prelungi perioada pentru elaborarea ofertelor in cazul in care acestea nu pot fi elaborate decat dupa vizitarea amplasamentelor sau dupa consultarea la fata locului a unor documente anexa la caietul de sarcini, precum si in cazul in care autoritatea contractanta nu are posibilitatea de a transmite
documentatia de atribuire sau raspunsul la solicitarea de clarificari in termenele limita stabilite de prezenta ordonanta de urgenta
, desi a primit in timp util o solicitare in acest sens. Intr-o astfel de situatie, data limita de depunere a ofertelor se decaleaza cu o perioada suficienta, astfel incat orice operator economic interesat sa dispuna de un timp rezonabil necesar pentru obtinerea informatiilor complete si relevante pentru elaborarea ofertei.

toate cele bune!
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 August 2011
Marius Cocean, Consilier juridic
Consider ca AC este obligata sa raspunda in 3 zile lucratoare de ,la data primirii solicitarii de clarificari, dar trebuie sa aveti Confirmarea transmiterii solicitarii catre AC. Ca sa fie mai sigur transmiteti prin fax

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspuns solicitare clarificari soazig soazig Intrebarea mea se refera la modul in care AC a raspuns cererii de clarificari pe care am formulat-o. Conform ART. 78 din OUG 34/2006 (1) Orice operator ... (vezi toată discuția)
Prelungire termen la procedura lansata deja in seap 1ppp 1ppp Am lansata o procedura in Seap (Licitatie deschisa- 53 zile) si nu am nici o solicitare de clarificari. Licitatia are termen pe 19.03. si a si dori sa ... (vezi toată discuția)
Prelungire data depunere oferte gil12 gil12 [i]buna ziua... cineva a gasit in toata legislatia Achizitii publice vreun articol referitor la faptul ca in cazul unui numar minim de solicitari de ... (vezi toată discuția)