avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Inscriere in Colegiul Consilierilor Juridici
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Inscriere in Colegiul Consilierilor Juridici

Am nevoie de sfatul specialistilor din forum, pentru ca nu stiu ce decizie sa iau cu privire la necesitatea sau obligativitatea inscrierii in colegiu. Din lege si din statutul profesiei de consilier juridic rezulta ca inscrierea in CCJ este obligatorie din ceea ce am citit in forum am vazut ca parerile sunt impartite . Am absolvit cursurile facultatii de drept Simion Barnutiu , mi-am luat licenta in iulie 2011 , in acest moment am un loc de munca dar nu in domeniu (lucrez ca si lucrator desemnat SSM si cadru tehnic cu atributii PSI cu atestatele prevazute de lege). Intrebarea mea este, daca trebuie sa ma inscriu in CCJ este obligatoriu sa am un loc de munca ca si jurist cu norma intreaga sau poate fi si cu timp partial?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Mihaela Nevoie , Avocat 23:55, 26 August 2011
Inscrierea in colegu nu e obligatorie ... asocierea profesionala este un drept si nu o obligatie.
Daca va hotarati sa va nscrieti trebuie sa fiti angajata ca si consilier juridic si sa exercitati atributiile specifice ... asta cu atat mai mult cu cat urmeaza sa va inscrie pe tabloul stagiarilor, sub coordonarea unui consilier definitiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ca sa fiu consilier juridic este obligatoriu sa ma inscriu intr-un colegiu? medalex medalex Ca sa fiu consilier juridic este obligatoriu sa ma inscriu intr-un colegiu? Mentionez ca am absolvit facultatea de drept in 2010 (vezi toată discuția)
Consilier juridic stagiar grumette40 grumette40 Urmează să termin facultatea în luna iulie şi aş dori să devin consilier juridic . Îmi poate cineva explica paşii pe care trebuie să ... (vezi toată discuția)
Cosilier juridic - pot sa ma inscriu in ccj? simona27 simona27 Am absolvit Facultatea de Drept acum doi ani, si m-am angajat la o firma ca jurist , neavand indrumator . As dori sa ma inscriu ca consilier juridic stagiar ... (vezi toată discuția)