avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2014 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

buna ziua
ma numesc mariasi doresc sa inteb ..mama mea sa recasatorit,a rez un baiat dup ani tata vit a murit nu am loc cu ei dar am av adresa la ei
cid tata a murit mama nu ma chemat la succesiune .desi mama ia facut acte fratelui meu de vinzare cum .mie ca fica imi revine ceva
Doaaaaaaamne foarte multe prescurtari... m-am chinuit sa inteleg ce vreti... nu sunt sigura ca am inteles ce doriti... dar, totusi incerc sa va raspund:

La decesul tatalui dvs.trebuia sa fiti chemata si dvs.

Daca nu v-au chemat, puteti ataca in instanta atat actul de succesiune facut cat si actul de vanzare intocmit de mama dvs.
Ultima modificare: Vineri, 26 August 2011
Cabinet individual de avocat „Petrescu C.”, Avocat
daca vb de tatal vitreg si mostenitorii lui, dvs nu intrati in aceasta categorie, nu aveau de ce sa va cheme la dezbaterea succesiunii dupa tatal vitreg.
apoi, mama i-a vandut fiului ei ce ii apartinea, nu e nevoie de acordul dvs sa faca asta.
multumesc pt raspuns scuze ma grabecs
bun am inteles dar partea mamei tot fratele are dreptul
daca a vandut-o deja fratelui dvs, mama nu mai are vreo parte. dupa decesul mamei, puteti ataca acest act in instanta, pana atunci nu puteti face nimic, mama fiind proprietara, poate dispune dupa bunul plac de bunurile sale.


Alte discuții în legătură

Drept de mostenire-sora vitrega florenta_22 florenta_22 Buna ziua, Suntem 3 surori:cea mare nascuta inainte de razboi,iar tatal ei a murit,apoi mama s-a recasatorit, din a doua casatorie au rezultat 2 fete,deci ... (vezi toată discuția)
Mostenire iulian46 iulian46 Tatal meu a divortat de mama mea si s-a recasatorit.Vreau sa stiu ce drepturi la mostenire am dupa decesul tatalui meu si a mamei mele vitrege?Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Mostenire sau act vanzare cumparare aliri96 aliri96 Buna seara am si eu o problema. Mama a murit,tata s-a recasatorit sunt casatoriti de 30ani.Mama pe care o am acum are un apartament proprietate personala in ... (vezi toată discuția)