avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1088 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire sau act vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire sau act vanzare cumparare

Buna seara am si eu o problema.
Mama a murit,tata s-a recasatorit sunt casatoriti de 30ani.Mama pe care o am acum are un apartament proprietate personala in caz de deces al mamei noi si tatal putem sa o mostenim si ce rude ar putea fi chemate la succesiune.Mentionez ca nu are copii.Si o alta problema actul de vanzare cumpare cu habitatie viagera sau clauza de intretinere poate fi atacat de rudele mamei.
0
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:40, 12 Ianuarie 2013
1) orice act poate fi atacat : dar nu și câștigat un drept vizat/”vânat” ;
2) Da, o puteți moșteni : tata și dvs. (dacă în realitate situația este ce din postarea dvs.)
Numai tatal o mosteneste in concurs cu alte rude daca are - frati, nepoti, parinti ( daca mai sunt in viata) Dvs va mosteniti tatal cand va veni vremea.
Daca mama vitrega va vinde imobilul cu clauze sau semnati cu dansa un contract de intretinere ( mai potrivit daca nu platiti pretul), rudele acesteia chiar daca ar ataca actul, sansele de reusita sunt mici.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Ianuarie 2013
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire,vanzare-cumparare sau donatie alfonso alfonso buna ziua,as vrea sa stiu cum ar fi mai bine,mostenire,act vanzare-cumparare sau donatie mama mea e recasatorita actualul ei sot cu care este de 30 de ani ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa decesul tatalui Pettria Pettria Buna ziua, Tata s-a recasatorit in anul 2002,dupa divortul de mama mea naturala. Tata decedeaza in anul 2015,iar patrimoniul ramas este ... (vezi toată discuția)
In ce conditii ma pot mosteni pe mine fratii vitregi (dupa tata) ? mariusb74 mariusb74 Buna ziua,va rog sa ma ajutati cu un sfat. Parintii mei au divortat cand aveam 4 ani.Eu am ramas cu mama in apartamentul in care stam si acum (ea a preluat ... (vezi toată discuția)